Форбс: Црна Гора међу три топ туристичке дестинације

Амерички магазин Форбс уврстио је Црну Гору међу три топ дестинације које треба ове године посетити.

Путовања 08.01.2015 | 08:22
Форбс: Црна Гора међу три топ туристичке дестинације

Амерички магазин Форбс уврстио је Црну Гору међу три топ дестинације које треба ове године посетити

Сарадник Форбса, Александра Киркман, наводи да је Црна Гора, иако дуго у сенци очаравајећег западног суседа Хрватске, на путу да постане елитна туристичка дестинација захваљујући идиличној обали и брдовитом континеталном делу прошараном речним кањонима, ледничким језерима и два места под заштитом УНЕСКО, укључујући јединствени и спектакуларни Национални парк Дурмитор.

"Ова балканска земља, дом запањујућем Амановом ризорту Свети Стефан, у којем се у јулу венчао Новак Ђоковић, привлачи и остале врхунске хотелске оператере, укључујући познати хотелски ланац Оне&Онлy, који ће наредне године отворити свој први европски комплекс у Кумбору", наведено је у тексту под називом Гђе сада ићи: Три топ дестинације за 2015.

У међувремену, како се додаје, Порто Монтенегро, чији је главни инвеститор канадски милијардер Питер Манк, такмичи се за титулу најбоље европске марине са везовима за суперјахте до 180 метара дужине.

Ту је, како се наводи, гориво ослобођено пореза и царине и 45 одсто је јефтиније него у државама Европске уније, што је још један подстицај за привлачење супер-богатих бродовласника.

Поред Црне Горе, магазин препоручије туристима да посете Намбију и Литванију.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар