Forbs: Crna Gora među tri top turističke destinacije

Američki magazin Forbs uvrstio je Crnu Goru među tri top destinacije koje treba ove godine posetiti.

Putovanja 08.01.2015 | 08:22
Forbs: Crna Gora među tri top turističke destinacije

Američki magazin Forbs uvrstio je Crnu Goru među tri top destinacije koje treba ove godine posetiti

Saradnik Forbsa, Aleksandra Kirkman, navodi da je Crna Gora, iako dugo u senci očaravajećeg zapadnog suseda Hrvatske, na putu da postane elitna turistička destinacija zahvaljujući idiličnoj obali i brdovitom kontinetalnom delu prošaranom rečnim kanjonima, ledničkim jezerima i dva mesta pod zaštitom UNESKO, uključujući jedinstveni i spektakularni Nacionalni park Durmitor.

"Ova balkanska zemlja, dom zapanjujućem Amanovom rizortu Sveti Stefan, u kojem se u julu venčao Novak Đoković, privlači i ostale vrhunske hotelske operatere, uključujući poznati hotelski lanac One&Only, koji će naredne godine otvoriti svoj prvi evropski kompleks u Kumboru", navedeno je u tekstu pod nazivom Gđe sada ići: Tri top destinacije za 2015.

U međuvremenu, kako se dodaje, Porto Montenegro, čiji je glavni investitor kanadski milijarder Piter Mank, takmiči se za titulu najbolje evropske marine sa vezovima za superjahte do 180 metara dužine.

Tu je, kako se navodi, gorivo oslobođeno poreza i carine i 45 odsto je jeftinije nego u državama Evropske unije, što je još jedan podsticaj za privlačenje super-bogatih brodovlasnika.

Pored Crne Gore, magazin preporučije turistima da posete Nambiju i Litvaniju.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar