Доха: Ноле уништио и Стаховског за 1/4-финале!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале АТП тунира у Дохи, лаганом победом над Сергејем Стаховским са 6:2, 6:1.

Тенис 07.01.2015 | 16:40
Доха: Ноле уништио и Стаховског за 1/4-финале!

После убедљиве победе над Душаном Лајовићем у првом такмичарском наступу у 2015. години, наредна препрека ка завршници турнира је прескочена истим резултатом, уз само три препуштена гема и нову убедљиву партију.

Није добро почело за Стаховског, приликом изласка на мрежу већ у првом гему незгодно је доскочио, па је уследила дужа пауза због интервенције лекарске екипе. Док му је бандажиран зглоб десне ноге, Новак се загревао за наставак, у ком је први гем привео успешно крају.

Показао је Украјинац да повреда није оставила траг, реванширао се изједначењем, али је следећи пут при његовом сервису најбољи на свету лако дошао до брејка, који је потврдио одласком на 4:1.

Није се либио Новак да аплаузом поздрави добар потез ривала који је спречио прилику за брејк, а затим и оштрим сервисом смањио на 4:2. Управо је седми гем био најтежи тест за Ђоковића, у три наврата је спасавао брејк лопте током борбе од чак осам минута, одолео свим налетима ривала и натерао га да сервира за опстанак.

Ноле је наставио у свом ритму, стекао је две меч лопте на сервис украјинског тенисера, прву није искористио, али јесте другу када је опет током велике борбе дугу размену удараца прекинуо маестрално "скраћеном" лоптом, која је пала тик иза мреже и коју је Стаховски стигао, али није успео да је врати - 6:2.

Везао је Новак и трећи гем заредом, па није имао проблема да се домогне четвртфинала. И опет је у наредном гему аплаудирао Стаховском на добром потезу, показао да је расположен за игру, те га није ни штедео, јер је брејком повео са 3:1.

Ђоковићев лакши тренинг ужурбано се ближио крају, и на свој сервис је само поен препусти ривалу као у претходна два гема, а онда се мало намучио и новим брејком повео са 5:1 и затим мајсторски, са нулом ставио тачку на борбу за четвртфинале.

У борби за полуфинале чека га Иво Карловић, који је победио грузијског тенисера Басилашвилија са 7:6 (3), 6:3 после сат и 25 минута игре.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зобистанка

07.01.2015 20:15

Морална људска и спортска громада. Да се бавим генетским инжењерингом, хм...Да је више оваквих и њему сличних људи, живот на Земљи био би Рај.

ОДГОВОРИТЕ