Doha: Nole uništio i Stahovskog za 1/4-finale!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP tunira u Dohi, laganom pobedom nad Sergejem Stahovskim sa 6:2, 6:1.

Tenis 07.01.2015 | 16:40
Doha: Nole uništio i Stahovskog za 1/4-finale!

Posle ubedljive pobede nad Dušanom Lajovićem u prvom takmičarskom nastupu u 2015. godini, naredna prepreka ka završnici turnira je preskočena istim rezultatom, uz samo tri prepuštena gema i novu ubedljivu partiju.

Nije dobro počelo za Stahovskog, prilikom izlaska na mrežu već u prvom gemu nezgodno je doskočio, pa je usledila duža pauza zbog intervencije lekarske ekipe. Dok mu je bandažiran zglob desne noge, Novak se zagrevao za nastavak, u kom je prvi gem priveo uspešno kraju.

Pokazao je Ukrajinac da povreda nije ostavila trag, revanširao se izjednačenjem, ali je sledeći put pri njegovom servisu najbolji na svetu lako došao do brejka, koji je potvrdio odlaskom na 4:1.

Nije se libio Novak da aplauzom pozdravi dobar potez rivala koji je sprečio priliku za brejk, a zatim i oštrim servisom smanjio na 4:2. Upravo je sedmi gem bio najteži test za Đokovića, u tri navrata je spasavao brejk lopte tokom borbe od čak osam minuta, odoleo svim naletima rivala i naterao ga da servira za opstanak.

Nole je nastavio u svom ritmu, stekao je dve meč lopte na servis ukrajinskog tenisera, prvu nije iskoristio, ali jeste drugu kada je opet tokom velike borbe dugu razmenu udaraca prekinuo maestralno "skraćenom" loptom, koja je pala tik iza mreže i koju je Stahovski stigao, ali nije uspeo da je vrati - 6:2.

Vezao je Novak i treći gem zaredom, pa nije imao problema da se domogne četvrtfinala. I opet je u narednom gemu aplaudirao Stahovskom na dobrom potezu, pokazao da je raspoložen za igru, te ga nije ni štedeo, jer je brejkom poveo sa 3:1.

Đokovićev lakši trening užurbano se bližio kraju, i na svoj servis je samo poen prepusti rivalu kao u prethodna dva gema, a onda se malo namučio i novim brejkom poveo sa 5:1 i zatim majstorski, sa nulom stavio tačku na borbu za četvrtfinale.

U borbi za polufinale čeka ga Ivo Karlović, koji je pobedio gruzijskog tenisera Basilašvilija sa 7:6 (3), 6:3 posle sat i 25 minuta igre.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zobistanka

07.01.2015 20:15

Moralna ljudska i sportska gromada. Da se bavim genetskim inženjeringom, hm...Da je više ovakvih i njemu sličnih ljudi, život na Zemlji bio bi Raj.

ODGOVORITE