Француска Влада: "Ванредно стање"

Француски предсједник Франсоа Оланд назвао је данас терористичким нападом пуцњаву у редакцији сатиричног листа "Цхарлие Хебдо" у Паризу, у којој је убијено 12 људи, док је у Француској ниво узбуне повишен на највиши степен.

Свијет 07.01.2015 | 14:36
Француска Влада: "Ванредно стање"

Оланд, који је обишао мјесто напада, рекао је да је протеклих седмица у Француској спријечено неколико терористичких напада, преносе агенције.

Влада у Паризу је, одвојено, саопштила да је ниво националне безбједности у Паризу повишен на највиши степен, што значи да је проглашена узбуна због напада.

На мјесту напада се очекује и премијер Мануел Валс, а за 14 сати је заказана кризна седница владе.

Извор: Фена

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

дадо

07.01.2015 13:43

Сјетите се бомбардовања 94-95 и 99

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пао с крушке !

07.01.2015 13:58

Жал боже невинх живота ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

07.01.2015 15:22

Опомена свим медијима који пишу да пазе шта пишу односно да пишу и промовишу оно што је стварно а не да се играју са нечијом светињом и нечијим биографијама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

07.01.2015 16:39

Туђе светиње не морате вољети, али их треба поштовати, без обзира чије су, а никако их блатити, како то обично раде западни новинари и ево?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

вгвгвг....

07.01.2015 16:44

Цуј то у посљедњи пар седмица спријецено неколико терористицких напада , ако је тако Француска се мора забринути , па ови су досли ко каубоји на коњу па побисе толке људе , мора да су ови неуспјесни звали телефоном и најавили гдје да буде полиција ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

07.01.2015 16:59

Каква светиња постоји у Исламу ? Ста лупас ти? И како те није срамота да оправдавас тероризам. Дај размисли мало цовјеце, сијецете јавно људима главе само зато сто су хрисцани и то снимате и објављујете упорно сваки дан. Јел имас ти и мало памети? Оправдавати убијање! Па то мозе само метално поремецена особа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана сцх

07.01.2015 17:22

Ма ста треба то да знаци.Једноставно људе убијати због тога и није једина карикатура,знаци треба сад да сви убијају народ ко је год као карикатура изасао у новине.Ово је доказ да је цовјецанство болесно.Интерасује ме ко стоји иза овог свега.Мозда је само то маска за неке друге ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Охрана1

07.01.2015 18:06

Дивиде ет импера Узајамни односи , свијета политике и свијета медија . . . подсјећају ме на односе два пријатеља. Један је ружнији , богатији и моћнији. Други . . . згодан , гламурозан , атрактиван. Уједно су и ривали - обојица се боре - за исту дјевојку (гледаоце , јавност и бираче) , која калкулише и којој би најбоље одговарало , да у једној „личности“ пронађе и споји најбоље атрибуте обојице. По мени . . . најчешће недостижан идеал. Међутим , они стоје „између чекића и наковња“.Чекић персонификује власт , наравно уз све атрибуте (принуде и легитимитета). Наковањ је оличен у „остатку“ политичке јавности ( и сами медији су њен дио) која се најчешће доживљава . . . гледаоци , слушаоци , читаоци итд. Свијет политике је , под константном лупом свијета медија.Дабоме , и обрнуто. У “херојско вријеме“ новинарства , (друга половина деветнаестог и почетак двадесетог вијека) идеали оног бољег дијела „седме силе“ били су „борба за истину и правду“ , „демократска контрола власти“ , „открића“ „сензационални доприноси новинара бољитку друштва“ . . . Пред сам крај двадесетог вијека ти идеали су остали исти - а новинарско политичка пракса све је више почела да поприма облик - „брака из рачуна“ између водећих медија свијета.

ОДГОВОРИТЕ