Francuska Vlada: "Vanredno stanje"

Francuski predsjednik Fransoa Oland nazvao je danas terorističkim napadom pucnjavu u redakciji satiričnog lista "Charlie Hebdo" u Parizu, u kojoj je ubijeno 12 ljudi, dok je u Francuskoj nivo uzbune povišen na najviši stepen.

Svijet 07.01.2015 | 14:36
Francuska Vlada: "Vanredno stanje"

Oland, koji je obišao mjesto napada, rekao je da je proteklih sedmica u Francuskoj spriječeno nekoliko terorističkih napada, prenose agencije.

Vlada u Parizu je, odvojeno, saopštila da je nivo nacionalne bezbjednosti u Parizu povišen na najviši stepen, što znači da je proglašena uzbuna zbog napada.

Na mjestu napada se očekuje i premijer Manuel Vals, a za 14 sati je zakazana krizna sednica vlade.

Izvor: Fena

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

dado

07.01.2015 13:43

Sjetite se bombardovanja 94-95 i 99

ODGOVORITE
Name

Пао с крушке !

07.01.2015 13:58

Жал боже невинх живота ...

ODGOVORITE
Name

kole

07.01.2015 15:22

Opomena svim medijima koji pišu da paze šta pišu odnosno da pišu i promovišu ono što je stvarno a ne da se igraju sa nečijom svetinjom i nečijim biografijama ...

ODGOVORITE
Name

Darko

07.01.2015 16:39

Tuđe svetinje ne morate voljeti, ali ih treba poštovati, bez obzira čije su, a nikako ih blatiti, kako to obično rade zapadni novinari i evo?????

ODGOVORITE
Name

vgvgvg....

07.01.2015 16:44

Cuj to u posljednji par sedmica sprijeceno nekoliko teroristickih napada , ako je tako Francuska se mora zabrinuti , pa ovi su dosli ko kauboji na konju pa pobise tolke ljude , mora da su ovi neuspjesni zvali telefonom i najavili gdje da bude policija ....

ODGOVORITE
Name

Tanja

07.01.2015 16:59

Kakva svetinja postoji u Islamu ? Sta lupas ti? I kako te nije sramota da opravdavas terorizam. Daj razmisli malo covjece, sijecete javno ljudima glave samo zato sto su hriscani i to snimate i objavljujete uporno svaki dan. Jel imas ti i malo pameti? Opravdavati ubijanje! Pa to moze samo metalno poremecena osoba .

ODGOVORITE
Name

ana sch

07.01.2015 17:22

Ma sta treba to da znaci.Jednostavno ljude ubijati zbog toga i nije jedina karikatura,znaci treba sad da svi ubijaju narod ko je god kao karikatura izasao u novine.Ovo je dokaz da je covjecanstvo bolesno.Interasuje me ko stoji iza ovog svega.Mozda je samo to maska za neke druge stvari.

ODGOVORITE
Name

Охрана1

07.01.2015 18:06

Divide et impera Uzajamni odnosi , svijeta politike i svijeta medija . . . podsjećaju me na odnose dva prijatelja. Jedan je ružniji , bogatiji i moćniji. Drugi . . . zgodan , glamurozan , atraktivan. Ujedno su i rivali - obojica se bore - za istu djevojku (gledaoce , javnost i birače) , koja kalkuliše i kojoj bi najbolje odgovaralo , da u jednoj „ličnosti“ pronađe i spoji najbolje atribute obojice. Po meni . . . najčešće nedostižan ideal. Međutim , oni stoje „između čekića i nakovnja“.Čekić personifikuje vlast , naravno uz sve atribute (prinude i legitimiteta). Nakovanj je oličen u „ostatku“ političke javnosti ( i sami mediji su njen dio) koja se najčešće doživljava . . . gledaoci , slušaoci , čitaoci itd. Svijet politike je , pod konstantnom lupom svijeta medija.Dabome , i obrnuto. U “herojsko vrijeme“ novinarstva , (druga polovina devetnaestog i početak dvadesetog vijeka) ideali onog boljeg dijela „sedme sile“ bili su „borba za istinu i pravdu“ , „demokratska kontrola vlasti“ , „otkrića“ „senzacionalni doprinosi novinara boljitku društva“ . . . Pred sam kraj dvadesetog vijeka ti ideali su ostali isti - a novinarsko politička praksa sve je više počela da poprima oblik - „braka iz računa“ između vodećih medija svijeta.

ODGOVORITE