Бијела кућа критикује Републиканце

Бела кућа оценила је да избор вођства Републиканске партије "говори много о томе шта су они".

Свијет 06.01.2015 | 09:00
Бијела кућа критикује Републиканце

Републиканац Стив Скалис је био члан парламента у савезној држави Луизијани када је 2002. говорио на конвенцији Организације европско-америчког јединства и права (Еуропеан-Америцан Унитy анд Ригхтс Организатион - ЕУРО) коју је две године пре тога основао бивши вођа Кју клукс клана Дејвид Ђук.

Портпарол Беле куће Џош Ирнест рекао је да је на републиканцима да ли ће Скалис преузети трећу по значају позицију у новом сазиву Конгреса који сутра има прву седницу. У новом сазиву Представничког дома Скалис би требало да спроводи план рада републиканаца у том дому.

Ирнест је додао да је Скалис својевремено себе описао као "Дејвида Дјука без терета".

По објављивању вести да је учествовао на расистичком скупу, Скалис је покушао да се дистанцира од те организаије наводећи да тада није има пуно особља и да није знао детаље о органзиацији на чији је скупу позван да говори.

Скалисова канцеларија тада је саопштила да је он говорио на скупу само да би придобио подршку за конзервативну фискалну политику у Луизијани, а не да да би подржао циљеве и схватања белих расиста.

"Он никада није био повезан с том гнусном групом. Мржња подстакнута незнањем и нетрпељивошћу коју та група пројектује, потпуно је противречна ономе што Скалис верује и ради као отац, супруг и посвећени католик", наводи се у саопштењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

07.01.2015 06:31

Још мало кад Обама оде Републиканац упада И пушта жиле па их неће имати ко критиковати више неће бити протеста по Америци. Све ће они довести то у ред .

ОДГОВОРИТЕ