Bijela kuća kritikuje Republikance

Bela kuća ocenila je da izbor vođstva Republikanske partije "govori mnogo o tome šta su oni".

Svijet 06.01.2015 | 09:00
Bijela kuća kritikuje Republikance

Republikanac Stiv Skalis je bio član parlamenta u saveznoj državi Luizijani kada je 2002. govorio na konvenciji Organizacije evropsko-američkog jedinstva i prava (European-American Unity and Rights Organization - EURO) koju je dve godine pre toga osnovao bivši vođa Kju kluks klana Dejvid Đuk.

Portparol Bele kuće Džoš Irnest rekao je da je na republikancima da li će Skalis preuzeti treću po značaju poziciju u novom sazivu Kongresa koji sutra ima prvu sednicu. U novom sazivu Predstavničkog doma Skalis bi trebalo da sprovodi plan rada republikanaca u tom domu.

Irnest je dodao da je Skalis svojevremeno sebe opisao kao "Dejvida Djuka bez tereta".

Po objavljivanju vesti da je učestvovao na rasističkom skupu, Skalis je pokušao da se distancira od te organizaije navodeći da tada nije ima puno osoblja i da nije znao detalje o organziaciji na čiji je skupu pozvan da govori.

Skalisova kancelarija tada je saopštila da je on govorio na skupu samo da bi pridobio podršku za konzervativnu fiskalnu politiku u Luizijani, a ne da da bi podržao ciljeve i shvatanja belih rasista.

"On nikada nije bio povezan s tom gnusnom grupom. Mržnja podstaknuta neznanjem i netrpeljivošću koju ta grupa projektuje, potpuno je protivrečna onome što Skalis veruje i radi kao otac, suprug i posvećeni katolik", navodi se u saopštenju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

07.01.2015 06:31

Još malo kad Obama ode Republikanac upada I pušta žile pa ih neće imati ko kritikovati više neće biti protesta po Americi. Sve će oni dovesti to u red .

ODGOVORITE