Авион бомбардовао грчки танкер

Грчке власти саопштиле су да је непознати ратни авион бомбардовао грчки танкер у Либији и да су два члана посаде погинула, а два повређена. Либија саопштила да су њени авиони бомбардовали танкер јер није имао дозволу за улазак у луку и јер је деловао "сумњиво".

Свијет 05.01.2015 | 19:32
Авион бомбардовао грчки танкер

Грчко Министарство поморске трговине саопштило је да је брод "Арево", који плови под либеријском заставом, јуче био усидрен у луци Дарна на истоку Либије, кад се догодио напад, преноси Бета.

Потом је портпарол либијског министарства одбране Ахмед ел Месмари рекао да су авиони ратног вазудопловства два пута гађали танкер пре него што је Влада добила информацију да он има аранжман са локалном електраном.

Жалимо због изгубљених живота, рекао је Ел Месмари заагенцију АП.

Град Дарна, где се танкер налазио у време напада, је база исламских екстремиста, који су лојални Исламској држави.

После свргавања са власти и убистра Моамера Гадафија 2011. године, у Либији траје међуплеменски рат, а држава тренутно подељена на два дела и има две владе

Брод "Арева" има 26 чланова посаде – 21 Филипинца, три Грка и два Румуна. Брод је превозио 12.600 тона горива, а материјална штета која је почињена на танкеру још се утврђује.

Због све већег насиља и хаоса у којем се налази Либија, Арапска лига је за данас у Каиру сазвала хитан састанак својих сталних чланица.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

киријаш

05.01.2015 20:05

Плодови САД демократије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лула

05.01.2015 21:04

па за све ти је крива УСА. Да ли је то могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХА ХА ХА

06.01.2015 18:28

Шта је Либија објавила, као њене званичне власти, у тој лудој земљи нико не зна кјо су званичне власти. будалештине.Није ваљао Гадафи и он је црвени, давао 50 хиљада долара кад заврше школу, а кад се ожене још 50 хиљада и приде стан. Комуњара. Ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки лук

07.01.2015 15:15

Америку презире 99% земаља свијета ,само што их доста неће да се изјасни због интереса.

ОДГОВОРИТЕ