Avion bombardovao grčki tanker

Grčke vlasti saopštile su da je nepoznati ratni avion bombardovao grčki tanker u Libiji i da su dva člana posade poginula, a dva povređena. Libija saopštila da su njeni avioni bombardovali tanker jer nije imao dozvolu za ulazak u luku i jer je delovao "sumnjivo".

Svijet 05.01.2015 | 19:32
Avion bombardovao grčki tanker

Grčko Ministarstvo pomorske trgovine saopštilo je da je brod "Arevo", koji plovi pod liberijskom zastavom, juče bio usidren u luci Darna na istoku Libije, kad se dogodio napad, prenosi Beta.

Potom je portparol libijskog ministarstva odbrane Ahmed el Mesmari rekao da su avioni ratnog vazudoplovstva dva puta gađali tanker pre nego što je Vlada dobila informaciju da on ima aranžman sa lokalnom elektranom.

Žalimo zbog izgubljenih života, rekao je El Mesmari zaagenciju AP.

Grad Darna, gde se tanker nalazio u vreme napada, je baza islamskih ekstremista, koji su lojalni Islamskoj državi.

Posle svrgavanja sa vlasti i ubistra Moamera Gadafija 2011. godine, u Libiji traje međuplemenski rat, a država trenutno podeljena na dva dela i ima dve vlade

Brod "Areva" ima 26 članova posade – 21 Filipinca, tri Grka i dva Rumuna. Brod je prevozio 12.600 tona goriva, a materijalna šteta koja je počinjena na tankeru još se utvrđuje.

Zbog sve većeg nasilja i haosa u kojem se nalazi Libija, Arapska liga je za danas u Kairu sazvala hitan sastanak svojih stalnih članica.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kirijaš

05.01.2015 20:05

Plodovi SAD demokratije.

ODGOVORITE
Name

lula

05.01.2015 21:04

pa za sve ti je kriva USA. Da li je to moguce.

ODGOVORITE
Name

HA HA HA

06.01.2015 18:28

Šta je Libija objavila, kao njene zvanične vlasti, u toj ludoj zemlji niko ne zna kjo su zvanične vlasti. budaleštine.Nije valjao Gadafi i on je crveni, davao 50 hiljada dolara kad završe školu, a kad se ožene još 50 hiljada i pride stan. Komunjara. Ha.

ODGOVORITE
Name

laki luk

07.01.2015 15:15

Ameriku prezire 99% zemalja svijeta ,samo što ih dosta neće da se izjasni zbog interesa.

ODGOVORITE