Истрага због претреса Клиx-а

Кантонално тужилаштво у Сарајеву води интезивну истрагу због претреса реадакције портала Клиx.ба који су прошле седмице извршили припадници МУП-а Српске и МУП-а КС.

Босна и Херцеговина 05.01.2015 | 20:20
Истрага због претреса Клиx-а

Истрага у Тужилаштву КС се води због "незаконитог претреса у којем су врло активно учествовали припадници МУП-а РС, иако су за извршење претреса у Сарајеву били овлаштени искључиво сарајевски полицајци", објавило је Клиx.ба.

Припадници МУП-а РС и МУП-а Кантона Сарајево извршили су претрес просторија редакције портала Клиx.ба због недавно објављених тајних снимака о наводној куповини гласова у РС, а које је објавио овај портал. Осим документације за коју сматрају да ће им помоћи у истрази, изузети су хард дискови свих рачунара у редакцији, приватни телефони, УСБ стикови, ЦД-ови, лаптопи и остали канцеларијски материјал.

Како сазнаје сарајевски портал, Тужилаштво КС тренутно прикупља сву расположиву документацију, почевши од Записника о претресима који су у просторијама портала обављени прошле седмице, па све до изјава које су директор Дарио Шимић и главни и одговорни уредник Јасмин Хаџиахметовић 31. децембра дали у Федералној управи полиције као свједоци онога што се дешавало у просторијама током претреса.

Након разматрања документације највјероватније ће услиједити и саслушање полицијских службеника који су учествовали у претресима. Истрагу у овом случају води тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево Сеад Крешталица.

"Све што можемо рећи званично у овој фази поступка јесте да су интензивиране активности на овом случају. Поступајући тужилац у овом предмету упутио је захтјев МУП-у КС за достављање информације и релевантне документације у вези са овим предметом, а све у циљу доношења коначне тужилачке одлуке", казао је Алем Хамзић, портпарол Кантоналног тужилаштва у Сарајеву.

У Специјалном тужилаштву Републике Српске данас кажу да немају нових информација, нити су им достављени материјали који су изузети са портала. Како кажу, с обзиром на то да се ближе празници, на овом случају ће се радити тек након 12. јануара.

Појашњавају како ће вјештачење бити урађено тек када се пронађе оригинални снимак јер, сматрају у овој институцији, онај који је објављен није оригинални.

"Снимак јесте објављен на Yоутубеу, али такав снимак не може бити предмет вјештачења. Овај претрес је и урађен како би био пронађен оригинални снимак, зато што само као такав може бити предмет вјештачења", казала је Драгица Тојагић, портпарол Специјалног тужилаштва РС.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СС

05.01.2015 19:44

Дебилни МУП РС, ајде сад спуцајте им тужбу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сс

05.01.2015 20:32

Јел дебилан ил није,није битно,битно је да је у центру сарајева изврсио претрес и изузео он сто га је интересовало

ОДГОВОРИТЕ