Командир полиције узимао за рекет?

Министарство унутрашњих послова Републике Српске покренуо је против бившег командира Полицијске станице у Козлуку код Зворника Зорана Радивојевића предистражне радње због пријава да је годинама рекетирао превознике и угоститеље у том крају, чему свједочи и видео-снимак.

Република Српска 05.01.2015 | 19:52
Командир полиције узимао за рекет?

"МУП РС је добио одређене пријаве о наводним неправилностима и незаконитостима које је починио Радивојевић. С обзиром на то да се те информације провјеравају и да се ради о предистражиним радњама, за сада нисмо у могућности да дамо више информација", казали су у Одјељењу за односе с јавношћу МУП-а РС и додали да Центар јавне безбједности Бијељина није водио дисциплински поступак против Радивојевића.

У ЦЈБ Бијељина кажу да против Радивојевића није вођен дисциплински поступак те да је он са мјеста командира Полицијске станице Козлук премјештен на мјесто инспектора у Полицијску станицу Милићи, у склопу редовних кадровских промјена.

Саговорник близак безбједносним структурама каже да је на том предмету рађено двије године и да постоји низ свједока за Радивојевићеве незаконите поступке, али крунски доказ је снимак, на којем се види како Радивојевић узима новац.

"Послије тих сазнања надлежни у ЦЈБ Бијељина премјестили су Радивојевића без покретања дисциплинског поступка на мјесто инспектора у Полицијској станици Милићи. Радивојевића је од суспензије и отказа спасио један функционер у ЦЈБ Бијељина премјестивши да у Милиће", каже наш саговорник.

Додаје да свједоци тврде да је он годинама рекетирао двије превозничке фирме у Зворнику, које имају велики број камиона.

"Свједоци су потврдили да им је узимао 100 марака по камиону да би им прогледао кроз прсте, односно да не би обављао ревносну контролу возила и превоза робе. Постоји снимак како узима паре", рекао је саговорник и додао да свједоци Радивојевића оптужују да је рекетирао и неке од угоститеља и да је годинама зарађивао на шверцу робе чамцима преко Дрине.

Радивојевић је казао да је на друго радно мјесто премјештен у редовној процедури и да свој посао ради како треба. Устврдио је да криминализовани дио МУП-а против њега води кампању.

"Крајем 2013. дошло је до смјена, па су услиједила подметања и тешки удари на мене. Ишчистиће се неке ствари и показати да сам на мјесту командира Полицијске станице Козлук сметао финансијском лобију, који ради прљаве ствари", казао је Радивојевић и додао да није спорно да буде процесуиран ако постоје докази, али да ништа од тога њему није предочено, па ни снимак.

Извор каже да су угоститељи и превозници због рекетирања наручили да испред зграде у Зворнику у којој живи на "голфу 4" Зорана Радивојевића буду избушене све четири гуме. Радивојевић каже да је тачно да су му гуме избушене из освете, али зато што је он спроводио законске активности.


Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зељко

06.01.2015 06:45

Надрљаце онај ко је неовластено снимао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камера

06.01.2015 07:05

То је исто са оним бројем. КРИМОЛОВАЦ. Само да знају ко их цинка...

ОДГОВОРИТЕ