Komandir policije uzimao za reket?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pokrenuo je protiv bivšeg komandira Policijske stanice u Kozluku kod Zvornika Zorana Radivojevića predistražne radnje zbog prijava da je godinama reketirao prevoznike i ugostitelje u tom kraju, čemu svjedoči i video-snimak.

Republika Srpska 05.01.2015 | 19:52
Komandir policije uzimao za reket?

"MUP RS je dobio određene prijave o navodnim nepravilnostima i nezakonitostima koje je počinio Radivojević. S obzirom na to da se te informacije provjeravaju i da se radi o predistražinim radnjama, za sada nismo u mogućnosti da damo više informacija", kazali su u Odjeljenju za odnose s javnošću MUP-a RS i dodali da Centar javne bezbjednosti Bijeljina nije vodio disciplinski postupak protiv Radivojevića.

U CJB Bijeljina kažu da protiv Radivojevića nije vođen disciplinski postupak te da je on sa mjesta komandira Policijske stanice Kozluk premješten na mjesto inspektora u Policijsku stanicu Milići, u sklopu redovnih kadrovskih promjena.

Sagovornik blizak bezbjednosnim strukturama kaže da je na tom predmetu rađeno dvije godine i da postoji niz svjedoka za Radivojevićeve nezakonite postupke, ali krunski dokaz je snimak, na kojem se vidi kako Radivojević uzima novac.

"Poslije tih saznanja nadležni u CJB Bijeljina premjestili su Radivojevića bez pokretanja disciplinskog postupka na mjesto inspektora u Policijskoj stanici Milići. Radivojevića je od suspenzije i otkaza spasio jedan funkcioner u CJB Bijeljina premjestivši da u Miliće", kaže naš sagovornik.

Dodaje da svjedoci tvrde da je on godinama reketirao dvije prevozničke firme u Zvorniku, koje imaju veliki broj kamiona.

"Svjedoci su potvrdili da im je uzimao 100 maraka po kamionu da bi im progledao kroz prste, odnosno da ne bi obavljao revnosnu kontrolu vozila i prevoza robe. Postoji snimak kako uzima pare", rekao je sagovornik i dodao da svjedoci Radivojevića optužuju da je reketirao i neke od ugostitelja i da je godinama zarađivao na švercu robe čamcima preko Drine.

Radivojević je kazao da je na drugo radno mjesto premješten u redovnoj proceduri i da svoj posao radi kako treba. Ustvrdio je da kriminalizovani dio MUP-a protiv njega vodi kampanju.

"Krajem 2013. došlo je do smjena, pa su uslijedila podmetanja i teški udari na mene. Iščistiće se neke stvari i pokazati da sam na mjestu komandira Policijske stanice Kozluk smetao finansijskom lobiju, koji radi prljave stvari", kazao je Radivojević i dodao da nije sporno da bude procesuiran ako postoje dokazi, ali da ništa od toga njemu nije predočeno, pa ni snimak.

Izvor kaže da su ugostitelji i prevoznici zbog reketiranja naručili da ispred zgrade u Zvorniku u kojoj živi na "golfu 4" Zorana Radivojevića budu izbušene sve četiri gume. Radivojević kaže da je tačno da su mu gume izbušene iz osvete, ali zato što je on sprovodio zakonske aktivnosti.


Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zeljko

06.01.2015 06:45

Nadrljace onaj ko je neovlasteno snimao.

ODGOVORITE
Name

kamera

06.01.2015 07:05

To je isto sa onim brojem. KRIMOLOVAC. Samo da znaju ko ih cinka...

ODGOVORITE