Перкинс или Гордон плеј Партизана?

Проблем Партизана на позицији плејмејкера требало би врло брзо да буде решен, тренутно најближи дресу црно-белих је Дорон Перкинс, а као појачање српског шампиона помиње се и Џамонт Гордон.

Кошарка 06.01.2015 | 15:20
Перкинс или Гордон плеј Партизана?

Добро обавештени кошаркашки новинар Дејвид Пик пренео је да је клуб из Хумске у преговорима са Перкинсом, бившим играчем Макабија, Бешикташа, Олимпијакоса и Лаборал Куће

Перкинс је тренутно слободан агент, пошто је недавно раскинуо уговор са Лаборалом, где је дошао у септембру прошле године.

Поред Перкинса, као потенцијално појачање Партизана фигурира и Гордон, иначе бивши кошаркаш ЦСКА, Цибоне и Галатасараја, и свакако да би један од њих двојице био добро решење за горуће питање за тим тренера Душка Вујошевића.

Гордон је нашој јавности познат када је у сезони 2009/10. наступао за Цибону, са којом је играо финале АБА лиге против Партизана, а касније је бранио боје ЦСКА из Москве, као и Галатасараја. У новембру 2013. доживео је тешку повреду предњих укрштених лигамената, тако да је пропустио целу протеклу сезону.

Добро познато лице навијачима Партизана од пре четири године, где су црно-бели играли са Макабијем за пласман на завршни турнир Евролиге, свакако је Дорон Перкинс. Сјајни организатор игре са одличним физичким предиспозицијама и великим распоном руку, тада је задавао доста мука Вујошевићу и његовој екипи, али је већ наредне године доживео тешку повреду колена, па је изванредни Американац морао да пропусти остатак сезоне, а касније је своју препознатљиву форму покушао да пронађе у Бешикташу, Олимпијакосу и Лаборалу. Међутим, то није био прави Перкинс, који је кроз читаву каријеру волео да диктира темпо своје екипе и игра у дугим интервалима.

Партизан ове године на месту организатора игре има Бориса Далоа и тинејџера Вању Маринковића, који су велики потенцијали, али и неискусни за овај ниво такмичења у којем морају бити на врхунском нивоу готово сваку утакмицу. На позицији један је зато највећи терет изнео Миленко Тепић, али би у случају да Партизан ангажују једног ова два кошаркаша сигурно убрзао своју игру и растеретио како Павловића, тако и Милосављевића који се враћа из повреде, али и Далоа, Маринковића и Тепића.

Коментари / 0

Оставите коментар