Perkins ili Gordon plej Partizana?

Problem Partizana na poziciji plejmejkera trebalo bi vrlo brzo da bude rešen, trenutno najbliži dresu crno-belih je Doron Perkins, a kao pojačanje srpskog šampiona pominje se i Džamont Gordon.

Košarka 06.01.2015 | 15:20
Perkins ili Gordon plej Partizana?

Dobro obavešteni košarkaški novinar Dejvid Pik preneo je da je klub iz Humske u pregovorima sa Perkinsom, bivšim igračem Makabija, Bešiktaša, Olimpijakosa i Laboral Kuće

Perkins je trenutno slobodan agent, pošto je nedavno raskinuo ugovor sa Laboralom, gde je došao u septembru prošle godine.

Pored Perkinsa, kao potencijalno pojačanje Partizana figurira i Gordon, inače bivši košarkaš CSKA, Cibone i Galatasaraja, i svakako da bi jedan od njih dvojice bio dobro rešenje za goruće pitanje za tim trenera Duška Vujoševića.

Gordon je našoj javnosti poznat kada je u sezoni 2009/10. nastupao za Cibonu, sa kojom je igrao finale ABA lige protiv Partizana, a kasnije je branio boje CSKA iz Moskve, kao i Galatasaraja. U novembru 2013. doživeo je tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata, tako da je propustio celu proteklu sezonu.

Dobro poznato lice navijačima Partizana od pre četiri godine, gde su crno-beli igrali sa Makabijem za plasman na završni turnir Evrolige, svakako je Doron Perkins. Sjajni organizator igre sa odličnim fizičkim predispozicijama i velikim rasponom ruku, tada je zadavao dosta muka Vujoševiću i njegovoj ekipi, ali je već naredne godine doživeo tešku povredu kolena, pa je izvanredni Amerikanac morao da propusti ostatak sezone, a kasnije je svoju prepoznatljivu formu pokušao da pronađe u Bešiktašu, Olimpijakosu i Laboralu. Međutim, to nije bio pravi Perkins, koji je kroz čitavu karijeru voleo da diktira tempo svoje ekipe i igra u dugim intervalima.

Partizan ove godine na mestu organizatora igre ima Borisa Daloa i tinejdžera Vanju Marinkovića, koji su veliki potencijali, ali i neiskusni za ovaj nivo takmičenja u kojem moraju biti na vrhunskom nivou gotovo svaku utakmicu. Na poziciji jedan je zato najveći teret izneo Milenko Tepić, ali bi u slučaju da Partizan angažuju jednog ova dva košarkaša sigurno ubrzao svoju igru i rasteretio kako Pavlovića, tako i Milosavljevića koji se vraća iz povrede, ali i Daloa, Marinkovića i Tepića.

Komentari / 0

Ostavite komentar