Божићне печенице најугроженијима

Поводом најрадоснијег хришћанског празника, Божића, градоначелник Бијељине Мићо Мићић, заједно са представницима градске борачке организације, подјелио је данас печенице социјално угроженим породицама погинулих бораца.

Република Српска 05.01.2015 | 18:18
Божићне печенице најугроженијима

Подјељене су 82 печенице, средства су обезбјеђена од донатора и градске управе која је у куповини поклона за празничну трпезу учествовала са износом од око 5.000 КМ.

Из градске Борачке организације поручили су да ће у наредном периоду покушати да обезбједе више помоћи за угрожене породице бораца који су дали живот за Републику Српску.

Супругама погинулих бораца, Радинки Симић и Јованки Павловић, које се боре храбро са свим недаћама и након рата, уручене су божићне печенице.

Чињеница да се неко и ње пред Божић сјетио, донио скроман поклон и обишао је, угријаће барем мало срце Радинке Симић. Вољела би да је и огрева, оног за шпорет мало више, али не жали се, потпаљиваће каже остатке старе куће потпуно уништене у поплавама.

Нови дом има захвљујући представницима градске власти, баш као и Јованка Павловић, која са захвалношћу прима и много скромније поклоне.

Може ли несрећа бити мања када мјесечна примања нису већа од 160 КМ - питање је које има врло мале шансе да на њега буде потврдно одговорено.

Ипак, оптимизам који не напушта ове жене али ни остале напаћене становнике у мају потопљеног Клиса, раван је Божићном чуду какво се само овдје код нас може догодити.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

бну

05.01.2015 17:42

Није Божић најрадоснији хришћански празник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

05.01.2015 17:46

Бну... А који је то "најрадоснији хрисцански празник"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

05.01.2015 18:01

Васкрс

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

05.01.2015 18:14

Осим ако Ви не знате много висе од теолога и насе Цркве, рекло би се да је ВАСКРС НАЈВЕЦИ хрисцански празник, јер кроз васкрснуце Христово симболизује сустину хрисцанске вјере, док је БОЗИЦ НАЈРАДОСНИЈИ хрисцански празник који је симбол РОДЈЕЊА Богоцовјека и спасиоца Исуса Христоса. Мир Бозји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

05.01.2015 18:50

Не би било Васкрса да није Бозица зато се не проваљујте. Какви данасњи теолози и паписти, нема веце крими средине од оне дје су попови. А ти Цоми наврати са тим прасицима и до нас, ста си се стиснуо :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Највазније

06.01.2015 00:16

Гладни су јели, усамљени сазнали да неко мисли на њих.

ОДГОВОРИТЕ