Božićne pečenice najugroženijima

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zajedno sa predstavnicima gradske boračke organizacije, podjelio je danas pečenice socijalno ugroženim porodicama poginulih boraca.

Republika Srpska 05.01.2015 | 18:18
Božićne pečenice najugroženijima

Podjeljene su 82 pečenice, sredstva su obezbjeđena od donatora i gradske uprave koja je u kupovini poklona za prazničnu trpezu učestvovala sa iznosom od oko 5.000 KM.

Iz gradske Boračke organizacije poručili su da će u narednom periodu pokušati da obezbjede više pomoći za ugrožene porodice boraca koji su dali život za Republiku Srpsku.

Suprugama poginulih boraca, Radinki Simić i Jovanki Pavlović, koje se bore hrabro sa svim nedaćama i nakon rata, uručene su božićne pečenice.

Činjenica da se neko i nje pred Božić sjetio, donio skroman poklon i obišao je, ugrijaće barem malo srce Radinke Simić. Voljela bi da je i ogreva, onog za šporet malo više, ali ne žali se, potpaljivaće kaže ostatke stare kuće potpuno uništene u poplavama.

Novi dom ima zahvljujući predstavnicima gradske vlasti, baš kao i Jovanka Pavlović, koja sa zahvalnošću prima i mnogo skromnije poklone.

Može li nesreća biti manja kada mjesečna primanja nisu veća od 160 KM - pitanje je koje ima vrlo male šanse da na njega bude potvrdno odgovoreno.

Ipak, optimizam koji ne napušta ove žene ali ni ostale napaćene stanovnike u maju potopljenog Klisa, ravan je Božićnom čudu kakvo se samo ovdje kod nas može dogoditi.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

bnu

05.01.2015 17:42

Nije Božić najradosniji hrišćanski praznik.

ODGOVORITE
Name

sale

05.01.2015 17:46

Bnu... A koji je to "najradosniji hriscanski praznik"?

ODGOVORITE
Name

dado

05.01.2015 18:01

Vaskrs

ODGOVORITE
Name

sale

05.01.2015 18:14

Osim ako Vi ne znate mnogo vise od teologa i nase Crkve, reklo bi se da je VASKRS NAJVECI hriscanski praznik, jer kroz vaskrsnuce Hristovo simbolizuje sustinu hriscanske vjere, dok je BOZIC NAJRADOSNIJI hriscanski praznik koji je simbol RODJENJA Bogocovjeka i spasioca Isusa Hristosa. Mir Bozji!

ODGOVORITE
Name

heo

05.01.2015 18:50

Ne bi bilo Vaskrsa da nije Bozica zato se ne provaljujte. Kakvi danasnji teolozi i papisti, nema vece krimi sredine od one dje su popovi. A ti Comi navrati sa tim prasicima i do nas, sta si se stisnuo :-)

ODGOVORITE
Name

Najvaznije

06.01.2015 00:16

Gladni su jeli, usamljeni saznali da neko misli na njih.

ODGOVORITE