Ко ће одговарати по извјештају ревизора?

Ревизорским извјештајима нема краја, нижу се један за другим, али се на томе изгледа и све завршава, чак и након усвајања измјена и допуна Закона о ревизији јавног сектора Републике Српске.

Република Српска 05.01.2015 | 17:00
Ко ће одговарати по извјештају ревизора?

Како је потврђено БН телевизији у Главној служби за ревизију, дванаест негативних финансијких извјештаја из прошле године је прослијеђено Републичком тужилаштву.

А у Републичком тужилаштву без одговора да ли су завирили у документацију негативних ревизорских извјештаја и да ли су их прослиједили Окружном или Специјалном тужилаштву, јер се главни републички тужилац Махмут Шврака није јављао на телефонске позиве БН ТВ.

А прошлу годину су обиљежили лоши финансијски планови највећих јавних установа у Српској - два клиничка центра, путева и Жељезница Српске, али и једног министарства - министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Ипак, како нам је потврђено, тужиоци су почели да чешљају тек негативне ревизорске извјештаје из 2013. године.

Мишљења с резервом за финансијско пословање је било највише, чак 23, међу којима највише пажње одвлаче поједина министарства као што је Министарство здравља.

У медијима се прашина подигла и око начина пословања Геодетске управе. Ипак, позитивним мишљењем ревизора су се прославили Предсједничка служба, Генерални секретаријат Владе, Министарство унутрашњих послова, али и Министарство финансија, које тренутно тресу афере.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гаргамел

05.01.2015 17:09

Ма Нико брате ујео вук магаре или врана врани оци невади те који ће онда, ревизор чему слузи?!

ОДГОВОРИТЕ