Ko će odgovarati po izvještaju revizora?

Revizorskim izvještajima nema kraja, nižu se jedan za drugim, ali se na tome izgleda i sve završava, čak i nakon usvajanja izmjena i dopuna Zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske.

Republika Srpska 05.01.2015 | 17:00
Ko će odgovarati po izvještaju revizora?

Kako je potvrđeno BN televiziji u Glavnoj službi za reviziju, dvanaest negativnih finansijkih izvještaja iz prošle godine je proslijeđeno Republičkom tužilaštvu.

A u Republičkom tužilaštvu bez odgovora da li su zavirili u dokumentaciju negativnih revizorskih izvještaja i da li su ih proslijedili Okružnom ili Specijalnom tužilaštvu, jer se glavni republički tužilac Mahmut Švraka nije javljao na telefonske pozive BN TV.

A prošlu godinu su obilježili loši finansijski planovi najvećih javnih ustanova u Srpskoj - dva klinička centra, puteva i Željeznica Srpske, ali i jednog ministarstva - ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ipak, kako nam je potvrđeno, tužioci su počeli da češljaju tek negativne revizorske izvještaje iz 2013. godine.

Mišljenja s rezervom za finansijsko poslovanje je bilo najviše, čak 23, među kojima najviše pažnje odvlače pojedina ministarstva kao što je Ministarstvo zdravlja.

U medijima se prašina podigla i oko načina poslovanja Geodetske uprave. Ipak, pozitivnim mišljenjem revizora su se proslavili Predsjednička služba, Generalni sekretarijat Vlade, Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Ministarstvo finansija, koje trenutno tresu afere.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gargamel

05.01.2015 17:09

Ma Niko brate ujeo vuk magare ili vrana vrani oci nevadi te koji će onda, revizor čemu sluzi?!

ODGOVORITE