Ранио ловца јер је "звучао" као зец

Недјеља је била кобна за два ловца у Хрватској.

Регион 05.01.2015 | 16:45
Ранио ловца јер је "звучао" као зец

У Церањама Горњим је око 8 сати за вријеме лова 44-огодишњак хицем из ловачке пушке лакше озлиједио 75-огодишњака.

Нешто касније, око 14 сати, у Вучјаку крај Грачаца, такође за вријеме лова, приликом неопрезног руковања ловачком пушком лакше се повриједио 59-огодишњак, пишу хрватски медији.

Тачније, двојица ловаца који су у недјељу рањени на ловиштима у Церањама Горњим и Вучјаку успјешно се опорављају након љекарске помоћи која им је пружена у задарској Општој болници.

Први ловац, 75-огодишњи Славко Дошен, задобио је устријелне ране десне наткољенице, поткољенице и стопала, те лијеве поткољенице и стопала на предјелу Крш званом Гуштар у Церањама Горњим.

Мислећи да је зец, по ногама га је изрешетао 44-огодишњи Милан Дрлић, који је с њим био у лову на подручју ловишта ловачког удружења "Зец". Дошен је погођен након што је зашушкао док је био на "чеки" у овећем грму смреке.

Полиција је обојици одузела оружане листове, оружје и муницију, а о свему је обавијештено државно тужилаштво.

Други ловац, 59-огодишњи Иван Галић страдао је у послијеподневним сатима док је ловио на подручју Вучјака покрај Грачаца.

У тренутку док је намјеравао да испали хитац прснула му је доња цијев пушке због чега је задобио огреботине лијеве руке.

Његов оружани лист био је уредан.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

риболовац

05.01.2015 16:35

Ја ловаца и го...

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

07.01.2015 06:34

Мора да је прдјо, па мислио да је зец, па не пуца се ваљда кроз маглу.

ОДГОВОРИТЕ