Ranio lovca jer je "zvučao" kao zec

Nedjelja je bila kobna za dva lovca u Hrvatskoj.

Region 05.01.2015 | 16:45
Ranio lovca jer je "zvučao" kao zec

U Ceranjama Gornjim je oko 8 sati za vrijeme lova 44-ogodišnjak hicem iz lovačke puške lakše ozlijedio 75-ogodišnjaka.

Nešto kasnije, oko 14 sati, u Vučjaku kraj Gračaca, takođe za vrijeme lova, prilikom neopreznog rukovanja lovačkom puškom lakše se povrijedio 59-ogodišnjak, pišu hrvatski mediji.

Tačnije, dvojica lovaca koji su u nedjelju ranjeni na lovištima u Ceranjama Gornjim i Vučjaku uspješno se oporavljaju nakon ljekarske pomoći koja im je pružena u zadarskoj Opštoj bolnici.

Prvi lovac, 75-ogodišnji Slavko Došen, zadobio je ustrijelne rane desne natkoljenice, potkoljenice i stopala, te lijeve potkoljenice i stopala na predjelu Krš zvanom Guštar u Ceranjama Gornjim.

Misleći da je zec, po nogama ga je izrešetao 44-ogodišnji Milan Drlić, koji je s njim bio u lovu na području lovišta lovačkog udruženja "Zec". Došen je pogođen nakon što je zašuškao dok je bio na "čeki" u ovećem grmu smreke.

Policija je obojici oduzela oružane listove, oružje i municiju, a o svemu je obaviješteno državno tužilaštvo.

Drugi lovac, 59-ogodišnji Ivan Galić stradao je u poslijepodnevnim satima dok je lovio na području Vučjaka pokraj Gračaca.

U trenutku dok je namjeravao da ispali hitac prsnula mu je donja cijev puške zbog čega je zadobio ogrebotine lijeve ruke.

Njegov oružani list bio je uredan.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ribolovac

05.01.2015 16:35

Ja lovaca i go...

ODGOVORITE
Name

crni

07.01.2015 06:34

Mora da je prdjo, pa mislio da je zec, pa ne puca se valjda kroz maglu.

ODGOVORITE