НФЛ плеј-оф: Далас заказао ''класик''!

У драматичном мечу у Арлингтону, руки Лоренс прошао пут од трагичара до јунака. Ромо коначно херој у плеј-офу, Индијанаполис иде у дом своје легенде Менинга.

Остали спортови 05.01.2015 | 16:20
НФЛ плеј-оф: Далас заказао ''класик''!

То је плеј-оф!

Последња утакмица "Wилд Цард" викенда била је и посластица за љубитеље НФЛ, а уједно заказан је и прави "класик" у наредној рунди.

Далас Каубојси претходне ноћи, на препуном стадиону у Арлингтону, савладали су Детроит Лајонсе и обезбедили сусрет са Грин Беј Пекерсима! Серијом 17:0, Далас је изборио тесну победу од - 24:20 (0:14; 7:3; 7:3; 10:0).

Одличним издањем у других тридесет минута четвртог сусрета "Wилд Цард" викенда, Далас преокретом изборио пласман у дивизијску рунду плеј-офа. Детроит има за чим да жали, Лајонси су након првог периода имали предност од 14 поена, али ни десет на полувремену није било довољно за прву победу у доигравању од 1991. године. У поменутој години Лајонси су резултатом 38:6 славили против истог ривала, али се историја није поновила.

Детроит је са два уводна тачдауна стекао предност од 14 поена, Мет Стефорд је пасом дугим 51-јард пронашао Голдена Тејта ИИИ (6, 89, Тд), док је нешто касније Реџи Буш истрчао 18 јарди за нови погодак. Далас је узвратио у другом делу игре након што је Тони Ромо пасом (76 јрд) пронашао Теранса Вилијамса, а коначан резултат првог дела игре поставио је кикер Лајонса Мет Прејтер.

Далас је одмах на почетку другог дела игре био у прилици да умањи резултат, али је након пресеченог паса Мету Стафорду пропуштена шанса за поене (кикер Бејли промашио филд гол). Последње поене за тим Џима Колдвела забележио је кикер Прејтер, а потом је уследила серија Даласа од 17 поена. Ранинг бек ДеМарко Мареј (19, 75 јрд, Тд) истрчао је за тачдаун, Бејли је реализовао филд гол са 51 јарда, да би до првог вођства Каубојси стигли након другог тачдауна Теранса Вилијамса (3, 92 јрд, 2 Тд).

А, онда драма...

Када је дефанзивни енд Даласа, руки ДеМаркус Лоренс направио фамбл, сат је показивао довољно времена да Детроит може до промене резултата, али се Лоренс већ у наредном "драјву" противника искупио, стигао до квотербека "лавова" Мета Стефорда, напао му руку, избио лопту и почело је велико славље домаћих навијача!

Стефорд је, не толико својом кривицом, забележио 18. пораз у каријери када наступа против тимова који имају више од 50 одсто успешности, а вече је завршио са 28 комплетираних додавања, 323 јарде, тачдауном и пресеченим пасом, док је рисивер Калвин Џонсон ухватио 89 јарди из пет хватања. Добре бројке остварио је ранинг бек Џојк Бел који је истрчао 43 јарде, док је хватањем додао 42.

Квотербек Даласа Тони Ромо ће предводити Далас на гостовању у Грин Беју, са комплетираних 19 додавања за 293 јарде и два тачдауна, док су игром кроз ваздух Каубојси забележили 242 јарда. Кол Бизли и Џејсон Витен су уписали по 63, док је Дез Брајант додао 48 јарди.

Ромо је водио Далас до прве победе у плеј-офу од 2009. године. Овај хваљени и критиковани квотербек од 2006. године имао је 27 "драјвова" за победу у регуларном делу сезоне, што је најбољи резултат у НФЛ, али ниједан у плеј-офу! Овај, против Детроита, био м у је први у каријери. С друге стране, имао је тим који је доживео осми узастопни плеј-оф пораз, франшизу која од 1957. има једну победу у доигравању!

Парови дивизијске рунде плеј-офа су: Сијетл – Каролина; Њу Ингланд – Балтимор; Денвер – Индијанаполис и Грин Беј- Далас.

КОЛТСИ ПУТУЈУ У ДЕНВЕР

У првом мечу претходне ноћи, Индијанаполис Колтси савладали су Синсинати Бенгалсе - 26:10 (7:7; 6:3; 10:0; 3:0) и изборили пут у Денвер где ће се у наредној рунди састати са Бронкосима, пораженим финалистима из прошле сезоне.

Наде да Бенгалси након 25 година могу забележити први тријумф у плеј-офу, завршене су као и претходне три године, поразом у Wилд Цард викенду. Колтси су уписали заслужен тријумф, уз блиставу игру квотербека Ендруа Лака, који је комплетирао 31 додавање за 376 јарди и тачдаун пас ка Донтеу Монкрифу, док је из два ношења истрчао 18 јарди.

Сјајан учинак забележио је 42-годишњи кикер Индијанаполиса Адам Винатијери који је успешно реализовао четири филд гола. Посебна прича на вечерашњем сусрету била је офанзива која је са 482 освојена јарда надиграла одбрану Бенгалса, а најбољи учинак остварио је хватач Ти Вај Хилтон који је ухватио 103 јарда, док је ранинг бек Денијел Херон уз 56 јарди (тачдаун) трчањем, хватањем додао 85.

Веома добар наступ остварили су Хаким Никс (3, 59), поменути Монкриф (3, 54, Тд), док је ранинг бек Зурлон Типтон додао 40 јарди трчањем. Дефанзива Колтса била је веома добра, највише су се истакли сејфти Мајк Адамс, лајнбекер Џерел Фримен и корнербек Вонта Дејвис.

Синсинати је на вечерашњем сусрету наступио без повређених рисивера Еј Џеј Грина и тајт енда Џермејна Грешама, док су повредw током меча задобили лајнбекер Реј Мауалуга, а нешто касније и корнербек Дре Киркпатрик.

Енди Долтон није успео да забележи тачдаун пас, комплетирао је 18 додавања за 155 јарда, док је једини тачдаун дело ранинг бек рукија Џеремија Хила (13, 47, Тд), а Ђовани Бернард из осам хватања уписао 46 јарди. Солидан меч одиграо је ранинг бек Рекс Буркхед који је ухватио 34 јарда, док је трчањем додао 23.

Индијанаполис ће наредног викенда гостовати Пејтону Менингу у Денверу, док ће Бенгалси и наредне године покушати да прекину лошу серију у плеј-офу, да ли са тренером Марвином Луисом и квотербеком Ендијем Долтоном, показаће време.

Коментари / 0

Оставите коментар