Русији треба укинути санкције

Председник Француске је рекао да би санкције које су западноевропске земље увеле Русији требало укинути уколико дође до напретка у решавању кризе у Украјини.

Свијет 05.01.2015 | 10:10
Русији треба укинути санкције

"Мислим да санкције треба сада укинути. Оне морају да буду укинуте ако дође до напретка. Уколико не буде напретка, санкције ће остати на снази", рекао је Франсоа Оланд у интервјуу Француском радију, пренео је АФП.

Оландова изјава уследила је након што је јуче немачки вицеканцелар и министар привреде Зигмар Габријел упозорио да би оштрије санкције могле да дестабилизују ситуацију у Русији и гурну земљу у хаос.

Габријел је истакао да то није у интересу Европе, пренео је АФП.

"Циљ никад није био да се Русија политички и економски гурне у хаос, већ да се Москва врати за преговарачки сто", рекао је Габријел у интервјуу за лист "Билд ам зонтаг".

"Ко год жели то изазваће много опаснију ситуацију за све нас у Европи", навео је он, подсећајући да је Русија нуклеарна сила.

Према његовом мишљењу, они који желе још више да дестабилизују Русију економски и политички воде се потпуно другачијим интересима.

Неки у Европи и САД желе да виде старог ривала Русију на коленима, али "то није у интересу Немачке или Европе", нагласио је Габријел.

"Ми желимо да помогнемо да се реши конфликт у Украјини, а не да натерамо Русију да падне колена", закључио је немачки вицеканцелар.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гастарбеитер Д

05.01.2015 09:40

Као сада они зеле добро Русији. Лазу вас. У Њемацкој је последњи пут прије 21 дан издато јавно саопстење да је због санкција према Русији без посла остало 375000 градјана а прије седам дана је процурила вијест да је цифра скоцила преко 700000 . Зато они мијењају тахтику игре. То су видјели од Аустријанаца који су потпуно промјенили јавно мисљење цак њихов предсједник јавно критикује ЕУ и трази да им одстету морају платити. Цим су сконтали да ту нема користи и да и они губе одмах мијењају политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

05.01.2015 11:44

Процурела вест коју си само ти цуо из твојих поузданух извора.Ти кренуо као и РТРС :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

05.01.2015 11:45

Ма ја сви сте ви исти не браним Русију нисам је љубитељ, али не волим политичку неправду ратове И мржње па није Путин весла сис'о да му такве приче просипате, јадан само народ куд год да се окрене .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.01.2015 19:18

Боље би му било да испоручи Мистрале који су давно плаћени. То нису санкције то је чиста пљачка. Ко мало отвори очи видјеће да се ЕУ полако гаси. Колико земаља још реагује осим ових неколико 3 - 4. Није Русија насјела на њихов глупи сценарио, напротив окренула се онима од којих је обострана корист. Падаће рубља још мало али ће онда падати долар кога штампају као тоалет папир. Видјећемо ко ће доживјети крах јер што се тиче запада не морају скидати санкције оне полако постају безначајне за Русију...

ОДГОВОРИТЕ