Rusiji treba ukinuti sankcije

Predsednik Francuske je rekao da bi sankcije koje su zapadnoevropske zemlje uvele Rusiji trebalo ukinuti ukoliko dođe do napretka u rešavanju krize u Ukrajini.

Svijet 05.01.2015 | 10:10
Rusiji treba ukinuti sankcije

"Mislim da sankcije treba sada ukinuti. One moraju da budu ukinute ako dođe do napretka. Ukoliko ne bude napretka, sankcije će ostati na snazi", rekao je Fransoa Oland u intervjuu Francuskom radiju, preneo je AFP.

Olandova izjava usledila je nakon što je juče nemački vicekancelar i ministar privrede Zigmar Gabrijel upozorio da bi oštrije sankcije mogle da destabilizuju situaciju u Rusiji i gurnu zemlju u haos.

Gabrijel je istakao da to nije u interesu Evrope, preneo je AFP.

"Cilj nikad nije bio da se Rusija politički i ekonomski gurne u haos, već da se Moskva vrati za pregovarački sto", rekao je Gabrijel u intervjuu za list "Bild am zontag".

"Ko god želi to izazvaće mnogo opasniju situaciju za sve nas u Evropi", naveo je on, podsećajući da je Rusija nuklearna sila.

Prema njegovom mišljenju, oni koji žele još više da destabilizuju Rusiju ekonomski i politički vode se potpuno drugačijim interesima.

Neki u Evropi i SAD žele da vide starog rivala Rusiju na kolenima, ali "to nije u interesu Nemačke ili Evrope", naglasio je Gabrijel.

"Mi želimo da pomognemo da se reši konflikt u Ukrajini, a ne da nateramo Rusiju da padne kolena", zaključio je nemački vicekancelar.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gastarbeiter D

05.01.2015 09:40

Kao sada oni zele dobro Rusiji. Lazu vas. U Njemackoj je poslednji put prije 21 dan izdato javno saopstenje da je zbog sankcija prema Rusiji bez posla ostalo 375000 gradjana a prije sedam dana je procurila vijest da je cifra skocila preko 700000 . Zato oni mijenjaju tahtiku igre. To su vidjeli od Austrijanaca koji su potpuno promjenili javno misljenje cak njihov predsjednik javno kritikuje EU i trazi da im odstetu moraju platiti. Cim su skontali da tu nema koristi i da i oni gube odmah mijenjaju politiku.

ODGOVORITE
Name

blbl

05.01.2015 11:44

Procurela vest koju si samo ti cuo iz tvojih pouzdanuh izvora.Ti krenuo kao i RTRS :)

ODGOVORITE
Name

Crni

05.01.2015 11:45

Ma ja svi ste vi isti ne branim Rusiju nisam je ljubitelj, ali ne volim političku nepravdu ratove I mržnje pa nije Putin vesla sis'o da mu takve priče prosipate, jadan samo narod kud god da se okrene .

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.01.2015 19:18

Bolje bi mu bilo da isporuči Mistrale koji su davno plaćeni. To nisu sankcije to je čista pljačka. Ko malo otvori oči vidjeće da se EU polako gasi. Koliko zemalja još reaguje osim ovih nekoliko 3 - 4. Nije Rusija nasjela na njihov glupi scenario, naprotiv okrenula se onima od kojih je obostrana korist. Padaće rublja još malo ali će onda padati dolar koga štampaju kao toalet papir. Vidjećemo ko će doživjeti krah jer što se tiče zapada ne moraju skidati sankcije one polako postaju beznačajne za Rusiju...

ODGOVORITE