Дакар: Ал Атијаху 1. етапа!

Возач Минија Насер Ал-Атијах био је најбржи на првој етапи овогодишњег Дакара воженој од Буенос Аиреса до Виља Карлос Паса у дужини од 833 километра.

Остали спортови 05.01.2015 | 12:20
Дакар: Ал Атијаху 1. етапа!

Ал-Атијах је специјал дуг 170 километара прешао у времену од 1:12.50 сата, са 22 секунде предности у односу на домаћег возача Орланда Теранову, док је возач Хамера Роби Гордон на трећем месту имао минут заостатка у односу на најбржег.

Прву етапу у конкуренцији аутомобилиста обележили су и проблеми браниоца титуле Нанија Роме, који је претрпео квар на свом Минију и изгубио сате.

Једини српски представник на најтежем релију на свету Габор Сагмајстер имао је 62. време међу мотоциклистима, за 19 минута лошије од победника етапе Сема Сандерленда.

У конкуренцији мотоциклиста, најбољи је био возач Ред Бул КТМ тима Сем Сандерленд, који је 175 километара прешао за 1:18.57 сат. Следили су га Пауло Гонсалвеш, са пет секунди заостатка, и актуелни шампион Марк Кома, који је био више од минута даље.

На 36. Дакару у понедељак се вози етапа од Виља Карлос Паса до Сан Хуана у Аргентини, у дужини од 625 километара, од којих ће 518 бити у оквиру брзинца.

Коментари / 0

Оставите коментар