У овим земљама, тенисери су бољи од свих!

Тенис је тежак спорт који од играча тражи потпуну посвећеност током читаве године, а свакодневни тренинзи и (пре)честа путовања не остављају пуно простора за приватни живот. То су препознали спортски савези широм света, па играчи који се са успехом баве овим спортом најчешће и добијају награде за своје резултате.

Тенис 05.01.2015 | 11:00
У овим земљама, тенисери су бољи од свих!

Како се ближио крај 2014. године, тако су олимпијски комитети држава проглашавали најбољее спортисте своје земље, а то су најчешће управо били тенисери.

Почев од (површински) највеће земље света - Канада је Милоша Раонића другу годину заредом прогласила најбољим спортистом, са 35 одсто гласова.

„Није важно колико сам успешан, увек хоћу још! То посебно важи за тенис”, рекао је Раонић.

Уз то је и Ежени Бушар проглашена за најбољу спортисткињу исте државе.

Швајцарци су имали мало тежи избор, пошто имају два тенисера у светском врху, Роџера Федерера и Станисласа Вавринку. Награду најбољег (поново) је однео старији играч и дугогодишњи „број 1”, Федерер.

Иначе, њих двојица су заједно однели 53 одсто гласова, чиме су доказали да је популарност „белог спорта” велика у Швајцарској.

И у Бугарској је тенисер проглашен најбољим, пошто је Григор Димитров засенио и фудбалере попут Георгија Миланова и Николаја Михајлова.

Такође, Симона Халеп је победила у Румунији, Давид Гофан у Белгији, а и Доминика Цибулкова у Словачкој је заузела треће место у конкуренцији за најбоље спортисте.

У Србији се већ дуже време сматра да је Новак Ђоковић најбољи којег има, па није чудо што је Олимпијски комитет Србије и ове године ту награду доделио Нолету, тим пре што је тренутно и најбољи тенисер планете.

Коментари / 0

Оставите коментар