U ovim zemljama, teniseri su bolji od svih!

Tenis je težak sport koji od igrača traži potpunu posvećenost tokom čitave godine, a svakodnevni treninzi i (pre)česta putovanja ne ostavljaju puno prostora za privatni život. To su prepoznali sportski savezi širom sveta, pa igrači koji se sa uspehom bave ovim sportom najčešće i dobijaju nagrade za svoje rezultate.

Tenis 05.01.2015 | 11:00
U ovim zemljama, teniseri su bolji od svih!

Kako se bližio kraj 2014. godine, tako su olimpijski komiteti država proglašavali najboljee sportiste svoje zemlje, a to su najčešće upravo bili teniseri.

Počev od (površinski) najveće zemlje sveta - Kanada je Miloša Raonića drugu godinu zaredom proglasila najboljim sportistom, sa 35 odsto glasova.

„Nije važno koliko sam uspešan, uvek hoću još! To posebno važi za tenis”, rekao je Raonić.

Uz to je i Eženi Bušar proglašena za najbolju sportistkinju iste države.

Švajcarci su imali malo teži izbor, pošto imaju dva tenisera u svetskom vrhu, Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinku. Nagradu najboljeg (ponovo) je odneo stariji igrač i dugogodišnji „broj 1”, Federer.

Inače, njih dvojica su zajedno odneli 53 odsto glasova, čime su dokazali da je popularnost „belog sporta” velika u Švajcarskoj.

I u Bugarskoj je teniser proglašen najboljim, pošto je Grigor Dimitrov zasenio i fudbalere poput Georgija Milanova i Nikolaja Mihajlova.

Takođe, Simona Halep je pobedila u Rumuniji, David Gofan u Belgiji, a i Dominika Cibulkova u Slovačkoj je zauzela treće mesto u konkurenciji za najbolje sportiste.

U Srbiji se već duže vreme smatra da je Novak Đoković najbolji kojeg ima, pa nije čudo što je Olimpijski komitet Srbije i ove godine tu nagradu dodelio Noletu, tim pre što je trenutno i najbolji teniser planete.

Komentari / 0

Ostavite komentar