Шифрин је загребачка ''Сњежна краљица''!

Америчка скијашица Микаела Шифрин тријумфовала је на петом слалому овогодишњег Светског купа, одржаном на загребачком Сљемену.

Остали спортови 04.01.2015 | 18:00
Шифрин је загребачка ''Сњежна краљица''!

Шифринова је у друге победе у Загребу, а 12. у каријери, дошла укупним временом од 1:56.66 минута, са више од једне секунде предности у односу на Аустријанку Катрин Цетел.

Њима двема се на подијуму придружила Нина Лесетх из Норвешке, која је била још секунду даље.

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић имала је 37. време међу 43 скијашице које су завршиле прву вожњу. Невена је имала пет секунди заостатка у односу на Шифринову и више од секунде јој је фалило да се пласира у другу вожњу.

Шифринова је прву вожњу завршила са осам десетинки предности у односу на Цетелову, док је трећа била Чехиња Шарка Страхова, са 23 стотинке заостатка у односу на Аустријанку. У наставку, Чехиња је направила грешку, а Цетелова убедљиво победила Лесетхову, да би Шифринова била класа за себе на Сљемену, што потврђује и разлика којом је победила.

Иза најбоље три нашла се Швеђанка Фрида Хансдотер, испред Тине Мазе из Словеније и две Канађанке Ерик Милзински и Мари Мишел-Гањон. Првих десет комплетирале су Италијанка Кјара Костаца, Сара Хектор из Шведске и Аустријанка Кармен Талман.

У генералном пласману Светског купа води Мазе са 732 бода, испред Аустријанке Ане Фенингер са 487 и Шифринове која има 445. У поретку слалома, прва је Хансдотерова са 270 бодова, а следи је Мазе са 249.

Такмичење на Сљемену наставља се у уторак мушким слаломом, а Светски куп у конкуренцији скијашица се наставља спустом у Бад Клајнкирхајму у суботу.

Коментари / 0

Оставите коментар