Šifrin je zagrebačka ''Snježna kraljica''!

Američka skijašica Mikaela Šifrin trijumfovala je na petom slalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanom na zagrebačkom Sljemenu.

Ostali sportovi 04.01.2015 | 18:00
Šifrin je zagrebačka ''Snježna kraljica''!

Šifrinova je u druge pobede u Zagrebu, a 12. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 1:56.66 minuta, sa više od jedne sekunde prednosti u odnosu na Austrijanku Katrin Cetel.

Njima dvema se na podijumu pridružila Nina Leseth iz Norveške, koja je bila još sekundu dalje.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović imala je 37. vreme među 43 skijašice koje su završile prvu vožnju. Nevena je imala pet sekundi zaostatka u odnosu na Šifrinovu i više od sekunde joj je falilo da se plasira u drugu vožnju.

Šifrinova je prvu vožnju završila sa osam desetinki prednosti u odnosu na Cetelovu, dok je treća bila Čehinja Šarka Strahova, sa 23 stotinke zaostatka u odnosu na Austrijanku. U nastavku, Čehinja je napravila grešku, a Cetelova ubedljivo pobedila Lesethovu, da bi Šifrinova bila klasa za sebe na Sljemenu, što potvrđuje i razlika kojom je pobedila.

Iza najbolje tri našla se Šveđanka Frida Hansdoter, ispred Tine Maze iz Slovenije i dve Kanađanke Erik Milzinski i Mari Mišel-Ganjon. Prvih deset kompletirale su Italijanka Kjara Kostaca, Sara Hektor iz Švedske i Austrijanka Karmen Talman.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Maze sa 732 boda, ispred Austrijanke Ane Feninger sa 487 i Šifrinove koja ima 445. U poretku slaloma, prva je Hansdoterova sa 270 bodova, a sledi je Maze sa 249.

Takmičenje na Sljemenu nastavlja se u utorak muškim slalomom, a Svetski kup u konkurenciji skijašica se nastavlja spustom u Bad Klajnkirhajmu u subotu.

Komentari / 0

Ostavite komentar