Грешке код чупања обрва

Не узимајте пинцету у руке док ово не прочитате, сигурно правите бар једну од ових грешака приликом сређивања ваших обрва.

Мода и љепота 04.01.2015 | 10:54
Грешке код чупања обрва

 

Претерано чупање - Дневно чупање обрва практикује велики број жена, али стручњаци упозоравају да је то лоша пракса.Идеално би било чупати обрве једном у три седмице. На тај начин, длачице које могу имати различиту брзину раста имају довољно времена да порасту, што ће обрве учинити уједначенима.

Кориштење старе пинцете - Уколико длака клизи кроз пинцету или уколико се “борите” како бисте ишчупали длаке, време је да уложите у нови алат.И, пинцету обавезно одржавајте: чистите је алкохолом након сваке употребе како бисте спречили развој бактерија на њој.

Претерано чупање са страна - Како би избегле појаву “срастања” обрва, неке жене имају тенденцију да претерано чупају део између обрва. Већи размак између очију чини нос већим и очи превише размакнутима. Почетак обрве требао би бити у равнини са кореном носа, а не са спољашњом ивицом ноздрве.

Немојте претеривати ни када је реч о крају обрва - Да бисте знали где обрва завршава, замислите дијагоналну линију од угла носа до спољашњег угла ока. Може вам бити од помоћи да користите оловку као визуелни водич.

Превелик лук - Пронађите природни лук тражењем највише тачке ваше обрве, што је обично око две трећине од средине унутрашњости обрве. Чупајте испод обрве како бисте створили ефекат подигнуте обрве.

Заборављате врх - Чупање испод обрве може створити ефекат подигнуте обрве, али немојте заборавити ни врх. На делу изнад обрве не би смело бити “залуталих” длачица, јер оне имају тенденцију да су тамо приметније.

Претерано кориштење оловке - Само пар нежних покрета оловком за обрве може вам помоћи да од обичних направите прекрасне и дефинисане обрве. Изаберите оловку која је за нијансу свјетлија од боје ваших обрва. Претамне обрве изгледају превише оштро и извјештачено. И, поента је да осенчите обрве, а не да их нацртате.

Чупање воском када користите креме које садрже ретиноиде - Креме са ретиноидима обично су анти-аге креме које побољшавају производњу колагена и убрзавају процес обнављања ћелија коже. Исто тако, оне могу направити “хаос” на кожи, уколико обрве чупате воском.

Ретиноиди кожу чине екстра осетљивом и танком, а чупање обрва воском (у оваквој ситуацији) може бити изразито болно те утицати на појаву иритације.Ако користите креме са овим састојком, држите се пинцете приликом чупања обрва, пише Минимагазин.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бл

04.01.2015 20:13

Хвала на чланку, врло је потребан и добар!

ОДГОВОРИТЕ