Greške kod čupanja obrva

Ne uzimajte pincetu u ruke dok ovo ne pročitate, sigurno pravite bar jednu od ovih grešaka prilikom sređivanja vaših obrva.

Moda i ljepota 04.01.2015 | 10:54
Greške kod čupanja obrva

 

Preterano čupanje - Dnevno čupanje obrva praktikuje veliki broj žena, ali stručnjaci upozoravaju da je to loša praksa.Idealno bi bilo čupati obrve jednom u tri sedmice. Na taj način, dlačice koje mogu imati različitu brzinu rasta imaju dovoljno vremena da porastu, što će obrve učiniti ujednačenima.

Korištenje stare pincete - Ukoliko dlaka klizi kroz pincetu ili ukoliko se “borite” kako biste iščupali dlake, vreme je da uložite u novi alat.I, pincetu obavezno održavajte: čistite je alkoholom nakon svake upotrebe kako biste sprečili razvoj bakterija na njoj.

Preterano čupanje sa strana - Kako bi izbegle pojavu “srastanja” obrva, neke žene imaju tendenciju da preterano čupaju deo između obrva. Veći razmak između očiju čini nos većim i oči previše razmaknutima. Početak obrve trebao bi biti u ravnini sa korenom nosa, a ne sa spoljašnjom ivicom nozdrve.

Nemojte preterivati ni kada je reč o kraju obrva - Da biste znali gde obrva završava, zamislite dijagonalnu liniju od ugla nosa do spoljašnjeg ugla oka. Može vam biti od pomoći da koristite olovku kao vizuelni vodič.

Prevelik luk - Pronađite prirodni luk traženjem najviše tačke vaše obrve, što je obično oko dve trećine od sredine unutrašnjosti obrve. Čupajte ispod obrve kako biste stvorili efekat podignute obrve.

Zaboravljate vrh - Čupanje ispod obrve može stvoriti efekat podignute obrve, ali nemojte zaboraviti ni vrh. Na delu iznad obrve ne bi smelo biti “zalutalih” dlačica, jer one imaju tendenciju da su tamo primetnije.

Preterano korištenje olovke - Samo par nežnih pokreta olovkom za obrve može vam pomoći da od običnih napravite prekrasne i definisane obrve. Izaberite olovku koja je za nijansu svjetlija od boje vaših obrva. Pretamne obrve izgledaju previše oštro i izvještačeno. I, poenta je da osenčite obrve, a ne da ih nacrtate.

Čupanje voskom kada koristite kreme koje sadrže retinoide - Kreme sa retinoidima obično su anti-age kreme koje poboljšavaju proizvodnju kolagena i ubrzavaju proces obnavljanja ćelija kože. Isto tako, one mogu napraviti “haos” na koži, ukoliko obrve čupate voskom.

Retinoidi kožu čine ekstra osetljivom i tankom, a čupanje obrva voskom (u ovakvoj situaciji) može biti izrazito bolno te uticati na pojavu iritacije.Ako koristite kreme sa ovim sastojkom, držite se pincete prilikom čupanja obrva, piše Minimagazin.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bl

04.01.2015 20:13

Hvala na članku, vrlo je potreban i dobar!

ODGOVORITE