Павловић: У Европи само Партизан!

Годину за нама Саша Павловић ће памтити до краја живота. Каже, увек ће се по њој сећати Партизана, „гробара“ и најдраже титуле. За 2015. има једну жељу - да буде као и претходна.

Кошарка 02.01.2015 | 13:40
Павловић: У Европи само Партизан!

За почетак, вратимо се у блиску прошлост. Крај је новембра... Посрнули Партизан дочекује Асесофт у Еврокупу, порази се нижу као на траци, навијачи губе стрпљење... Ривал из Румуније, а „Пионир“ пун! Разлог? Акција “Вратимо Сашу у Партизан”. “Батали пецање и дођи на баскет”, “Чекају те гробари”, “Дођи па да набадабамо заједно”... Некако све наде да сезона може бити спасена стале су у те поруке које су на крају биле и кључан фактор да Павловић прекине одмор у Бару и још једном обуче црно-бели дрес...

- И сад се најежим кад се сетим... Пазите, могао сам ја ту одлуку да донесем и раније, али нисам био физички спреман за утакмице. Да дођем неспреман, то нисам желео. Дани су пролазили, појачавао сам тренинге и када сам се уверио да екипи не иде, а да могу да помогнем, само сам рекао себи: „Човече, не смеш сад да их разочараш“ - прича Павловић за “Блиц”.

О чему си тих дана размишљао?

- С једне стране, био сам фасциниран поштовањем које су ми указали, а с друге, било је ту и понуда других европских клубова. Међутим, колико год оне биле финансијски јаке, нисам их схватао озбиљно. Био сам 10 година у НБА и стварно никада нисам имао планове да играм у Европи. Целог лета ми је било у подсвести да ми Партизан и Београд једино одговарају и на крају сам знао да ће се овако и завршити.

Овде се створила слика да уживаш у Бару, пецаш...?

- То је зато што сам усликан са штапом, али права истина је да нисам пецарош. Можда будем био у пензији.

Од Нове године очекујеш...?

- Да буде бар иста као 2014. Њу ћу памтити по доласку у клуб који волим од малих ногу, по титули, а то би ми уз здравље била највећа жеља и за 2015.

То ће бити много теже него претходне сезоне?

- Свакако. Полако излазимо из кризе, али никако да уђемо у праву форму јер је увек неко повређен. Милосављевић, Мачван, ја, сада Мурић... Када се комплетирамо, добићемо 90 одсто утакмица и изборити плеј-оф. Уверен сам у то.

Колико ти фали Богдановић?

- Такав играч би фалио и најјачим клубовима у Европи, а не Партизану. Пратим га у Фенербахчеу. Та прва сезона кад одеш у иностранство је увек најтежа, али он гура добро, све је опуштенији и иде узлазном путањом.

Да ли је Партизан у Вањи Маринковићу добио новог Богдановића?

- Ако настави да се овако развија - сигурно. Исте су грађе, конституције, чак је и много млађи него што је Богдан био. Има велики потенцијал и жељу за радом, Дуле све то прати будним оком, а и ми старији му помажемо.

Је л‘ у колима још грува „Група ЈНА“?

- Наравно, пре сваке утакмице. И то појачано до максимума. Нећу да издвајам ниједну песму, био би грех.

Павловић у дресу “орлова”?

- Не, нажалост, то је за мене испричана прича. Селектор Ђорђевић и момци су направили феноменалан успех, али ја сам ту одлуку давно донео и нећу је мењати.

Коментари / 0

Оставите коментар