Како да се удате у 2015. години

Јачи пол пред матичара најрадије води брижне и поуздане даме које су дотеране, али не превише згодне. Уз праву тактику до вереничког прстена. Од секси изгледа много је важније да постанете дама која је у његовим очима "добар матерајал" за оснивање породице

Занимљивости 01.01.2015 | 11:55
Како да се удате у 2015. години

Кажу да лепотице боље пролазе у животу - имају више пара, више пријатеља и срећније су. Али, ако је веровати америчком истраживању, постоји поље на коме добар изглед и није тако пресудан. Реч је о - браку.


Џон Молој, аутор књиге "Зашто се мушкарци жене одређеним женама, а другима не" каже да постоји тачно одређен тип дама које припадници јачег пола желе за брак. То су жене које су лојалне, дискретне и љубазне. Интервјуишући 3.000 испитаника, Молој је дошао до закључка да је мушкарцима важно да њихова изабраница буде дотерана, али не и превише згодна.

- Лепа и склона флерту пожељна је као девојка, док код партнерке за цео живот траже неке друге квалитете. Мушкарци се углавном не жене секси девојкама, јер желе да буду сигурни да ће деца коју ће одгајати бити њихова. Сматрају да су праве лепотице увек на мети других удварача, док жене са нешто просечнијим изгледом неће бити изложене константном искушењу, а самим тим су бољи партнер за стварање стабилне, дуготрајне и хармоничне породице - објашњава Молој.

Да су и у Србији слични квалитети на цени, верује психолог Марко Браковић, који наглашава да делимо исте вредности као западна култура.

- Жене које су брижне, воле децу, обављају кућне послове и изгледају поуздано, свакако су код већине припадника јачег пола у нашој земљи најозбиљније кандидаткиње за брак. Нажалост, ни мушкарци, ни жене не обраћају пуно пажње на најбитнију особину коју брачни или емотивни партнер мора да има, а то је компатибилност са нама самима. Отуда толико лоших бракова у последње време - тврди наш саговорник.

Америчко истраживање показује и да је мушкарцима довољно десет минута да процене да ли је девојка пред њима материјал за озбиљну везу или за забаву. Сувише провокативно облачење, као и пристанак на секс на првом састанку, сврстаће је у категорију "добра за кревет, не и за брак".

- Такве жене су ватрене и жељне секса, а то мушкарцу не одговара јер претпоставља да би у будућности могла да му буде неверна или да на дуже стазе неће моћи да је задовољи. У суштини, реч је о мушкарцима који не верују у себе, па самим тим ни у партнера - појашњава Браковић.

Даме које су прешле 30. годину, а још се нису удале, нису у завидној ситуацији. Али, није све изгубљено - потребно је само да проналазак мужа поставе као свој примарни циљ, подсећа Молој. Уврежено је мишљење да мушкарци могу да намиришу очајницу и да од ње беже као ђаво од крста, али пракса каже супротно. Када одлучите да је удаја ваш најважнији животни циљ, пажљиво изаберите "жртву".

Статистика каже да ако девојка има око 30, кандидат не би требало да има више од 37 година, јер после тог периода мушкарчевог живота, опада и вероватноћа да ће се уопште и оженити. Проценат је још мањи после 43. рођендана. Наравно, ово није опште правило, већ индивидуални случајеви, који су некада условљени и појединим животним околностима.

Када пронађу правог кандидата, даме не смеју да се опусте, јер статистика показује да просидба долази после 22 месеца забављања. Ако прође више од 3,5 године, шансе да ће доћи до брака опадају. Али, мала је вероватноћа да ћете доживети филмску ситуацију у којој он клечи и са сјајем у очима каже "удај се за мене". Чак три од четири жене признало је да су суптилно или чак отворено притискале мушкарца да их запроси. Можда није романтично, али је свакако пут до прстена. Често се дешава да и он жели брачну заједницу, иако тога није свестан или је једноставно сувише пасиван да направи први корак.

Уместо да чекају у нади да ће мушкарац с којим су у вези ипак поставити то магично питање, даме би требало да иницирају разговор, предлаже и наш саговорник.

- По вербалној и невербалној комуникацији можете видети да ли мушкарац жели само да се забави или има и нешто друго на уму. А можете и да питате. Све што вам није јасно код мушкарца, у прилици сте да веома лако разјасните тако што ћете са њим отворено да разговарате. Чудо је колико може да се постигне ако жена само пита. Можда би људи требало то чешће да пробају. Ако нека девојка жели да се уда, а он никако да извади веренички прстен, најбоље је да седне и разговара са тим мушкарцем о томе какви су планови и намере обе стране. Уколико се циљеви и жеље драстично не поклапају, препоручујем да се не губи време у односу без будућности. Боље да страда једна веза него цео нечији живот. Обично пати онај ко није нимало крив, а то је дете које настане у таквој вези - закључује Браковић.

ОПАСНОСТИ ЗАЈЕДНИЧКОГ ЖИВОТА - Заједнички живот већина жена види као корак напред у вези, али мушкарци тиме заправо само добијају на времену. Поједини стручњаци за везе зато саветују женама да не почињу заједнички живот пре просидбе. Јер, ако заједно живе, мушкарац већ добија све погодности, па неће ни пожелети да озваничи везу. Предрасуде су и да мушкарци "падају" на жене које им увек спреме ручак, чисте за њима и угађају у свему. Како је рекао један испитаник, нико не жели да се ожени слушкињом. Наравно, то не значи да би требало да прекинете са сређивањем стана или кувањем, али је добра идеја да ове послове поделите са својим будућим мужем. Дакле, с времена на време није лоша одеја да побегнете од кућних задужења, јер ћете добити и више поштовања.

НЕРЕАЛНА ОЧЕКИВАЊА
Истраживање је показало и да се лакше удају жене са активним друштвеним животом, оне које имају више другарица него другара, као и девојке које у свом окружењу имају много сингл пријатеља и колега. У предности су и даме које чешће излазе на састанке, макар и са „господином погрешним“. Пут до прстена, логично, тежи је женама са нереалним очекивањима, што је последњих година постала „бољка“ многих девојака у нашој земљи. Али, исто важи и за даме које губе време забављајући се са ожењенима, као и за девојке које још живе са родитељима, а ипак имају колико-толико финансијских могућности да се осамостале.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

идеја

01.01.2015 23:46

Можда би БНТВ могла на овом сајту креирати страницу на којој се може поставити оглас типа брачне понуде и личног огласа па ће им бити лакше удати се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заједница

03.01.2015 00:52

То је за људе који немају обавезе према родитељима. Вјероватно је угодан осјецај да неко уради несто за тебе. Све најбоље оним који су сретнији од мене.

ОДГОВОРИТЕ