Лозница добија ауто-мото стазу!

Лозница би за 4 године требало да добије прву стазу у Србији, са свим потребним лиценцама за међународне трке у мотокросу, мотоциклизму и аутомобилизму.

Остали спортови 31.12.2014 | 20:00
Лозница добија ауто-мото стазу!

Меморандом о сарадњи на спровођењу тог пројекта потписали су заменик градоначелника Лознице Ранка Живановић Марковић, директор предузећа "Мотодром" Милутин Андјелковић и генерални секретар Мото савеза Србије Божидар Михаиловић, а предвиђено је да радови почну за годину дана и трају три године.

Стаза кошта око 3,5 милиона евра, од чега ће 90 одсто обезбедити страни инвеситотри, преко пројектног финансирања јавно приватног партнерства.

Градски службени сајт (www.лозница.рс) пренео је изјаву Ранке Живановић Марковић у којој она истиче значај изградње стазе за Лозницу, као и целу Србију.

"Ово је прва таква стаза не само у Србији, него и на простору бивше државе. Очекујемо привредно ланчану реакцију и прекограничну сарадњу са Републиком Српском а надам се да ће то бити и један од највећих разлога за изградњу ауто-пута који дуго очекујемо за брже укључивање у европске интеграције", рекла је Живановић Марковићева.

Савремени аутомотодром градиће се на локацији бившег пољопривредног добра "Гучево" у Лозничком Пољу, на површини од 92 хектара.

Стаза ће бити дуга четири километра, ширине од 13 до 15 метара, са зонама излетања од 13 до 15 метара, а имаће и хелиодром.

Лозница је изабрана због географског положаја, близине границе, климатских услова и туристичких капацитета.

Коментари / 0

Оставите коментар