Loznica dobija auto-moto stazu!

Loznica bi za 4 godine trebalo da dobije prvu stazu u Srbiji, sa svim potrebnim licencama za međunarodne trke u motokrosu, motociklizmu i automobilizmu.

Ostali sportovi 31.12.2014 | 20:00
Loznica dobija auto-moto stazu!

Memorandom o saradnji na sprovođenju tog projekta potpisali su zamenik gradonačelnika Loznice Ranka Živanović Marković, direktor preduzeća "Motodrom" Milutin Andjelković i generalni sekretar Moto saveza Srbije Božidar Mihailović, a predviđeno je da radovi počnu za godinu dana i traju tri godine.

Staza košta oko 3,5 miliona evra, od čega će 90 odsto obezbediti strani invesitotri, preko projektnog finansiranja javno privatnog partnerstva.

Gradski službeni sajt (www.loznica.rs) preneo je izjavu Ranke Živanović Marković u kojoj ona ističe značaj izgradnje staze za Loznicu, kao i celu Srbiju.

"Ovo je prva takva staza ne samo u Srbiji, nego i na prostoru bivše države. Očekujemo privredno lančanu reakciju i prekograničnu saradnju sa Republikom Srpskom a nadam se da će to biti i jedan od najvećih razloga za izgradnju auto-puta koji dugo očekujemo za brže uključivanje u evropske integracije", rekla je Živanović Markovićeva.

Savremeni automotodrom gradiće se na lokaciji bivšeg poljoprivrednog dobra "Gučevo" u Lozničkom Polju, na površini od 92 hektara.

Staza će biti duga četiri kilometra, širine od 13 do 15 metara, sa zonama izletanja od 13 do 15 metara, a imaće i heliodrom.

Loznica je izabrana zbog geografskog položaja, blizine granice, klimatskih uslova i turističkih kapaciteta.

Komentari / 0

Ostavite komentar