Велики петак у суботу, само на Палилули

У традиционалном календару Општине Палилула из Ниша, којим се 7 година заредом промовишу најбољи ђаци и студенти из ове општине, 2015. година представљена је тако да је Ускрс у понедељак, Бадњи дан 4. а Божић 5. јануара. У Општини кажу да је погрешила штампарија, пишу Јужне вести.

Србија 31.12.2014 | 12:15
Велики петак у суботу, само на Палилули

Нови календари се већ увелико деле сарадницима и пријатељима једне од централних нишких општина.

Иако се све то ради у свечарској атмосфери, грешке нису изостале. Тако је 4. јануар означен црвеним словом као Бадњи дан, а логично - Божић је одмах наредног 5. јануара.

Велики петак се “пада” у четвртак 18. априла, док је Ускрс који је традиционално недељом, у календару Палилуле, “померен” за понедељак.

Како каже председник Општине Палилула Бобан Џунић, он није упознат са овом грешком, али разговараће са сарадницима задуженим за календаре да се грешке отклоне.

"Заиста то нисам приметио. Ако је то баш ударна вест... За неку техничку грешку тражићемо исправку од фирме која је то радила", рекао је Џунић.

Касније се редакцији јавио и Драган Видојковић, портпарол Општине који је појаснио да је грешка касно уочена.

Ми смо уочили то на сам дан уручења календара. До последњег тренутка су то радили и то је грешка у штампарији. Они раде тај део. Ми смо дали слике најбољих ученика и како да иде њихов распоред по месецима. Интервенција ће бити та да укажемо на грешку и исправимо је - рекао је Видојковић.

Он је појаснио да ће након исправке нови календари бити послати, пре свега, школама на територији Општине, али и одређеним институцијама и сарадницима Палилуле.

Коментари / 0

Оставите коментар