Veliki petak u subotu, samo na Paliluli

U tradicionalnom kalendaru Opštine Palilula iz Niša, kojim se 7 godina zaredom promovišu najbolji đaci i studenti iz ove opštine, 2015. godina predstavljena je tako da je Uskrs u ponedeljak, Badnji dan 4. a Božić 5. januara. U Opštini kažu da je pogrešila štamparija, pišu Južne vesti.

Srbija 31.12.2014 | 12:15
Veliki petak u subotu, samo na Paliluli

Novi kalendari se već uveliko dele saradnicima i prijateljima jedne od centralnih niških opština.

Iako se sve to radi u svečarskoj atmosferi, greške nisu izostale. Tako je 4. januar označen crvenim slovom kao Badnji dan, a logično - Božić je odmah narednog 5. januara.

Veliki petak se “pada” u četvrtak 18. aprila, dok je Uskrs koji je tradicionalno nedeljom, u kalendaru Palilule, “pomeren” za ponedeljak.

Kako kaže predsednik Opštine Palilula Boban Džunić, on nije upoznat sa ovom greškom, ali razgovaraće sa saradnicima zaduženim za kalendare da se greške otklone.

"Zaista to nisam primetio. Ako je to baš udarna vest... Za neku tehničku grešku tražićemo ispravku od firme koja je to radila", rekao je Džunić.

Kasnije se redakciji javio i Dragan Vidojković, portparol Opštine koji je pojasnio da je greška kasno uočena.

Mi smo uočili to na sam dan uručenja kalendara. Do poslednjeg trenutka su to radili i to je greška u štampariji. Oni rade taj deo. Mi smo dali slike najboljih učenika i kako da ide njihov raspored po mesecima. Intervencija će biti ta da ukažemo na grešku i ispravimo je - rekao je Vidojković.

On je pojasnio da će nakon ispravke novi kalendari biti poslati, pre svega, školama na teritoriji Opštine, ali i određenim institucijama i saradnicima Palilule.

Komentari / 0

Ostavite komentar