Како да спријечите опадање косе

Свакодневно опадање косе је нормална појава. Међутим, ако губите више старих власи него што добијате нових, сигурно ћете пожелети да предузмете нешто да то спречите. Нудимо вам неколико једноставних савета како да сачувате и побољшате здравље своје косе.

Мода и љепота 31.12.2014 | 10:14
Како да спријечите опадање косе

Алкохолна пића утичу на губитак косе тако што успоравају раст власи. Ако желите да ваша коса врати стари сјај и пуноћу, смањите или потпуно избаците алкохол. Пушење смањује проток крви у теме, што узрокује успоравање раста косе. Такође, отровни састојци дуванског дима поткопавају здравље ћелија. Ако желите да имате лепу косу, реците не цигаретама.

С обзиром да је коса саткана од беланчевина, њихов недостатак може довести до опадања. Уврстите у исхрану биљне и млечне беланчевине. Једите много пиринча, махунарки, кукуруза, пшенице, ражи и јечма или пијте протеински шејк од сурутке.

Вода чини четвртину сваке власи. Саветујемо вам да пијете најмање четири до осам чаша воде дневно. У споменуту количину урачунајте и чај и сокове. Препоручујемо незаслађене сокове од свеже цеђеног воћа.

Извор: Б 92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Марија

31.12.2014 15:36

Нема шта нисам пробала и ништа ми није помогло коса ми и даље опада молим ако неко зна нешто да ми помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

30.08.2018 21:13

Постована, да ли сте нашли нешто да вам је помогло против опадања косе. Ја такодје имам велики проблем много ме страх...

Name

вера

01.01.2015 08:06

у апотеци сам купила препарат БРАСИАН ХЕРБОПИЛ ( онај за раст косе ). Користила сам га према упутству и косу прала само сампоном на бази биљака. То су производи ЛИМЕС Пирот. Одабери сампон према типу косе.Уз то имас и паковање за косу, регенератор и све сто ти треба. Ја користим онај за сваки дан. Послије користених два паковања БРАСИАНА моја коса је поново поцела да расте и сви ме питају како сам то постигла. Инаце у старијој сам доби и опадање косе је било поспјесено обољењем ститне злијезде. Пробај и нецес се покајати.Моја цијела породица користи ове препарате и хемију смо потпуно избацили из домацинства. Поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ангело

03.08.2016 07:48

Поштована Вера. Ја сам Брасиан Хербопил (за раст косе) користио прије 20-так година и користио ми је. Задњих година га покушавам набавити, али нигдје никакве информације (у Хрватској). Био бих вам врло захвалан ако ми можете помоћи и упутити како и гдје се може набавити. Захваљујем унапријед.

Name

Дамир

15.05.2018 18:37

На упутству за Хербопил пише: 1.Прије прве употребе, косу добро опрати благим шампоном и добро феном осушити. а под бројем 4. пише: третман са Хербопил-ом понављати 2-3 пута недјељно, у јутро и у вече. занима ме ово "у јутро и у вече" да ли када се у вече опере коса па се послије нанесе лосион и гел, мора ли и у јутро да се пере коса па наноси то исто или не? и још нешто: да ли послије наношења лосиона одмах треба и гел да се нанесе или треба мало времена сачекати па тек онда гел наносити?

Name

Марија

02.01.2015 07:48

Хвала пуно Вера покушаћу то нисам употребљавала.

ОДГОВОРИТЕ