Kako da spriječite opadanje kose

Svakodnevno opadanje kose je normalna pojava. Međutim, ako gubite više starih vlasi nego što dobijate novih, sigurno ćete poželeti da preduzmete nešto da to sprečite. Nudimo vam nekoliko jednostavnih saveta kako da sačuvate i poboljšate zdravlje svoje kose.

Moda i ljepota 31.12.2014 | 10:14
Kako da spriječite opadanje kose

Alkoholna pića utiču na gubitak kose tako što usporavaju rast vlasi. Ako želite da vaša kosa vrati stari sjaj i punoću, smanjite ili potpuno izbacite alkohol. Pušenje smanjuje protok krvi u teme, što uzrokuje usporavanje rasta kose. Takođe, otrovni sastojci duvanskog dima potkopavaju zdravlje ćelija. Ako želite da imate lepu kosu, recite ne cigaretama.

S obzirom da je kosa satkana od belančevina, njihov nedostatak može dovesti do opadanja. Uvrstite u ishranu biljne i mlečne belančevine. Jedite mnogo pirinča, mahunarki, kukuruza, pšenice, raži i ječma ili pijte proteinski šejk od surutke.

Voda čini četvrtinu svake vlasi. Savetujemo vam da pijete najmanje četiri do osam čaša vode dnevno. U spomenutu količinu uračunajte i čaj i sokove. Preporučujemo nezaslađene sokove od sveže ceđenog voća.

Izvor: B 92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Marija

31.12.2014 15:36

Nema šta nisam probala i ništa mi nije pomoglo kosa mi i dalje opada molim ako neko zna nešto da mi pomogne.

ODGOVORITE
Name

Mila

30.08.2018 21:13

Postovana, da li ste našli nešto da vam je pomoglo protiv opadanja kose. Ja takodje imam veliki problem mnogo me strah...

Name

vera

01.01.2015 08:06

u apoteci sam kupila preparat BRASIAN HERBOPIL ( onaj za rast kose ). Koristila sam ga prema uputstvu i kosu prala samo samponom na bazi biljaka. To su proizvodi LIMES Pirot. Odaberi sampon prema tipu kose.Uz to imas i pakovanje za kosu, regenerator i sve sto ti treba. Ja koristim onaj za svaki dan. Poslije koristenih dva pakovanja BRASIANA moja kosa je ponovo pocela da raste i svi me pitaju kako sam to postigla. Inace u starijoj sam dobi i opadanje kose je bilo pospjeseno oboljenjem stitne zlijezde. Probaj i neces se pokajati.Moja cijela porodica koristi ove preparate i hemiju smo potpuno izbacili iz domacinstva. Pozdrav.

ODGOVORITE
Name

Angelo

03.08.2016 07:48

Poštovana Vera. Ja sam Brasian Herbopil (za rast kose) koristio prije 20-tak godina i koristio mi je. Zadnjih godina ga pokušavam nabaviti, ali nigdje nikakve informacije (u Hrvatskoj). Bio bih vam vrlo zahvalan ako mi možete pomoći i uputiti kako i gdje se može nabaviti. Zahvaljujem unaprijed.

Name

Damir

15.05.2018 18:37

Na uputstvu za Herbopil piše: 1.Prije prve upotrebe, kosu dobro oprati blagim šamponom i dobro fenom osušiti. a pod brojem 4. piše: tretman sa Herbopil-om ponavljati 2-3 puta nedjeljno, u jutro i u veče. zanima me ovo "u jutro i u veče" da li kada se u veče opere kosa pa se poslije nanese losion i gel, mora li i u jutro da se pere kosa pa nanosi to isto ili ne? i još nešto: da li poslije nanošenja losiona odmah treba i gel da se nanese ili treba malo vremena sačekati pa tek onda gel nanositi?

Name

Marija

02.01.2015 07:48

Hvala puno Vera pokušaću to nisam upotrebljavala.

ODGOVORITE