Београд очекује око 100.000 туриста

У Београду ће сутра бити организован дочек Нове године на отвореном, а очекује се да ће главни град Србије посјетити око 100.000 туриста.

Србија 30.12.2014 | 14:43
Београд очекује око 100.000 туриста

Грађане ће забављати многобројни извођачи различитих музичких жанрова, који ће наступити на три бине постављене у центру града.

По први пут прослава ће бити организована и вечерас, а концерт на Тргу Републике одржаће Харис Џиновић.

У новогодишњој ноћи у Београду ће пјевати Владо Георгијев, Емина Јаховић, Мира Шкорић, Никола Роквић, Кики Лесендрић, групе "Неверне бебе", "Алиса", "Краљевски апартман", Сања Илић и "Балканика", те бројни ди-џејеви.

Менаџер града Београда Горан Весић рекао је раније да овогодишња прослава Нове године неће коштати више од 8.250.000 динара /67.000 евра/, колико је обезбјеђено из градског буџета, од чега је 6,5 милиона динара /53.000 евра/ одвојено за извођаче.

У новогодишњој ноћи предвиђен је величанствен ватромет који ће трајати неколико минута, по угледу на свјетске пријестонице.

Манифестација "Улица отвореног срца" која се традиционално обиљежава 1. јануара, ове године је прерасла у "Град отвореног срца", а очекује се посјета десетине хиљада Београђана, али и гостију из Србије и иностранства.

Трг републике је "Трг отвореног срца" већ од 15. децембра, а дуж Кнез Михаилове улице постављени су базари са слаткишима и божићним колачима.

Око 600 словеначких туриста допутовало је возом из Љубљане у Београду, а очекује се долазак око 2.000 Бугара, као и велики број гостију из Русије и Турске.

Велики број туриста очекује се и у другим мјестима у Србији, нарочито на Златибору, гдје ће у новогодишњој ноћи концерт одржати Здравко Чолић, а да би се обезбиједио додатни простор за све посјетиоце на Краљевом тргу вјештачко језеро ће бити испражњено.

Новосађане ће на Тргу слободе у новогодишњој ноћи забављати групе "Црвена јабука", "Диванхана", "Гарави сокак", "Лав хантерс" и "Фрајле", а Суботичане Дејан Цукић.

Новогодишњу ноћ и већина Чачана дочекаће на градском тргу, и то уз звуке трубе Дејана Петровића и његовог "Биг бенда", док ће у Зајечару на централном градском тргу наступити Марија Шерифовић и Жељко Јоксимовић, а у Лесковцу ће концерт одржати група "Кербер".

Крушевац ће организовати прославу Нове године по оба календара, те ће 31. децембра концерт одржати "Хари Мата Хари", док је за 13. јануар најављен наступ Жељка Самарџића.

Ниш ове године неће имати организован дочек Нове године, као и многи други градови у Србији, због мјера штедње.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зворник

30.12.2014 14:07

Е ово је вец позитивна вијест, овако требамо да се такмицимо ко це висе привуци туриста у свој град, а не да се трујемо национализмом и неким другим глупостима.

ОДГОВОРИТЕ