Наранџасто упозорење због ниске температуре

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладати облачно вријеме, повремено са слабим снијегом, а Метеоаларм издао је наранџасто упозорење због ниске температуре у већини крајева, осим у Херцеговини.

Босна и Херцеговина 30.12.2014 | 09:26
Наранџасто упозорење због ниске температуре

Наранџаство упозорење, које указује на опасно вријеме, биће снази од данас до 2. јануара, а очекују се температуре од минус 15 до минус осам, на планинама и испод минус 20 степени Целзијусових.

Прогнозиране су опасне временске појаве, које су таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, очекује се ледени дан, са највишом дневном температуром од минус осам до минус четири, на планинама око минус 13, на југу око нуле.

Јутро је веома хладно, облачно уз слаб снијег чешће у центалном планинском појасу, а ријеђе на сјеверу, док хладан вјетар појачава осјећај хладноће, саопштено је из

Током дана остаје врло хладно уз промјенљиву облачност, на југу сунчано, а облачно са слабим снијегом мјестимично у планинама и на истоку.

Увече у већини предјела суво вријеме, што ће додатно утицати на јачи пад температуре, а више облака и слабог провијавања снијега биће у централном планинском појасу.

Вјетар умјерен до јак сјеверни и сјевероисточни, у планинама јак, на моменте и олујни сјеверни, а на југу јака бура.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, највиша дневна температура биће од минус 11 до минус пет, на планинама до минус 20, а на југу од нула до четири.

Висина снијега у 7.00 часова Хан Пијесак 51 центиметара, Бјелашница 36, Невесиње 35, Сребреница 31, Фоча 30, Сарајево 28, Купрес 27, Гацко и Тузла 26, Добој 23, Нови Град 22, Мркоњић Град 18, Бијељина 14, Бањалука 12, Градишка и Ливно 11 и Вишеград четири.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минус 20, Чемерно минус 13, Купрес минус 12, Соколац и Мраковица минус 11, Гацко минус 10, Сарајево, Вишеград и Ливно минус осам, Бихаћ и Бугојно минус седам, Бањалука, Бијељина, Сребреница, Тузла и Зеница минус шест, Добој и Зворник минус пет, Требиње минус четри и Мостар минус два степена Целзијусова.

Коментари / 0

Оставите коментар