Је ли болнички рачун напумпан?

Лечење девојчице Тијане Огњановић у САД је, наводно, плаћено 1.112.000 долара, али полиција верује да тај рачун није могао да буде већи од 300.000 долара.

Србија 30.12.2014 | 07:30
Је ли болнички рачун напумпан?

- Лекари из Хјустона су у незваничним разговорима саопштили да десетак дана лечења, до 15. јуна 2013, када је Тијана преминула, не може да кошта више од 300.000 долара. Питање је шта је са разликом од око 800.000 долара. Њени родитељи Јелена и Небојша нису показали рачун из болнице иако им је затражен. Они само имају фактуру послату факсом из Хјустона, у чију се веродостојност сумња - каже извор „Блица“.

Како „Блиц“ сазнаје, Огњановићи су на рачун болнице у Хјустону пре пута 3. априла 2013. уплатили депозит од 500.000 долара. Остатак до суме од 1,112 милиона долара је плаћен тек по повратку Огњановића у Београд 2. августа, и то на основу фактуре у чију исправност полиција сада сумња.

Небојша Огњановић је на саслушању у полицији 26. децембра упитан како му је уопште дозвољено да напусти болницу у Хјустону и изађе из САД ако претходно није платио цео рачун. Он је одговорио:

- Имали су разумевање за мене. Платио сам остатак 2. августа 2013. из Србије.
У Вишем тужилаштву у Београду потврђено нам је да ће они тражити све иностране рачуне породице Огњановић, што сада имају право преко међународне правне помоћи. Најједноставније би било да Огњановићи потпишу сагласност да се тужилаштву достави рачун из болнице у Хјустону, као и извод откривеног рачуна у америчкој банци. Они то засад нису урадили.

Необјашњени рачуни

Родитељи објављују да је за операцију Тијане Огњановић неопходно 750.000 евра

До априла пред пут на рачуну прикупљено 2,58 милиона евра у Комерцијалној банци

Јелена Огњановић отвара свој рачун у Комерцијалној банци и пребацује са Тијаниног рачуна 932.70 и 332.000 евра

Небојша Огњановић отвара рачун у Српској банци са 7.400 евра

Родитељи кажу да су десетодневни боравак у болници у Хјустону и уградња механичке пумпе за срце коштали 1,1 милион долара. Заказану операцију Тијана није дочекала

Полиција је у међувремену утврдила да је са рачуна Јелене Огњановић у америчкој банци „Џ. П. Морган Чејс“ на рачун Небојше Огњановића у Српској банци уплаћено 100.000 долара после Тијанине смрти. Такође је откривено да је отац Тијане отворио рачун у Српској банци са 7.400 евра. За те две суме засад је поднета кривична пријава.

Отац девојчице је на саслушању у полицији тврдио да је тих 100.000 долара дао његов пријатељ у Бечу, који их је са рачуна једне аустријске банке послао на рачун Јелене Огњановић у САД. Полиција је прикупила податке да су Јелена и Небојша Огњановић често одлазили у Беч, а тужилаштво сада може да затражи рачуне у банкама у САД и Аустрији.

Огњановићи су два пута саслушавани у полицији, а последњи пут 26. децембра, када је против њих поднета кривична пријава за превару. Тада су одбили полиграфско тестирање.

На првом саслушању су тврдили да за помоћ њиховој ћерки постоје два рачуна у Комерцијалној банци. Један рачун се од почетка водио на име Тијане Огњановић и на њему је сакупљено 2,58 милиона евра. Други рачун је отворен пред пут у САД, априла 2013. године, на име Јелене Огњановић, на који је са рачуна њене ћерке пребачено укупно 1.264.700 евра.

Огњановићима су на руке у Америци дати чекови у укупној вредности од око 50.000 долара, али колико је тачно новаца сакупљено и колико се налазило у америчкој банци неће се знати док тужилаштво не добије одговор посредством међународне правне помоћи.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар