СДС осуђује застрашивање новинара

Српска демократска странка осуђуе поступке застрашивања слободних новинара и медија, као и данашње спречавање уласка новинара БН ТВ у Палату предсједника Републике Српске ради обављања својих новинарских послова.

Република Српска 29.12.2014 | 17:26
СДС осуђује застрашивање новинара

Умјесто да надлежни органи покрену истраге о случајевима изношења милиона марака из Бирча или да открију ко стоји иза пљачке Бобар банке, куповини посланика и слично, власт прогања новинаре који о томе извјештавају.

Тако, умјесто казни за оне који су учесници криминалних радњи кажњавају се новинари и медији који о томе говоре.

Спречавање новинара да обављају свој посао је најгрубље гушење слободе медија која је и уставом загарантована.

СДС упозорава да оваквим поступцима власт Републику Српску води ка тоталитарном систему.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СДС

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Градиска РС

29.12.2014 16:35

БН ТВ-најбоља тв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

29.12.2014 16:38

СДС - Ви, својим простим присуством у скупштини, дајете легитимитет оваквом стању...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кк

29.12.2014 16:40

НА КРАЈУ ЋЕ ЗЕЉКА И МИЛУ УХАПСИТИ. ДЈАВО ОСТАЈЕ ДЈАВО. НАШАО НИКОЛАЈЕ СВОЈУ ХЕЛЕНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

29.12.2014 16:43

Сјеверна Кореја, то је наса нама борба дала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

29.12.2014 16:48

За САША , у праву си СДС и не треба присуствовари скупштинском засједању, само причају без везе реплицирају и тако сједницу завуку у ноћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

паћеник

29.12.2014 16:49

Још је добро,шта нас чека

ОДГОВОРИТЕ
Name

чувар опозиције

29.12.2014 17:15

Не мозе се човјек начудити овој опозицији,посебноСДС-у ,тим невјероватним потезима .Хало људи ,има ли вас ко да савјетује,ви дајете легитимитет људима који купују посланике као у,,другој руци''Само погледајте локалне заједнице гдје СДС коалира са СНСД- ом,нЕекада у Котор Вароши,Билећи ,сада Фоча,сатраше све што је опопозиционо,гдје је ту образ ,част.ми смо народ без будућности бетзобзира на било коју странку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

додо јуниор

29.12.2014 17:16

тражи додо кртицу која га издала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

29.12.2014 17:22

Исправак кривог навода, "Већ имамо тоталитарни систем."

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

29.12.2014 17:43

САДА ЈАУЧЕТЕ ,КАДА ЋЕ ТЕ ДИГНУТИ ГЛАС ПРОТИВ КОПАЊЕ И РТРС-А,ТО ЈЕ НАЈВЕЋЕ ЗЛО ЗА СРПСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

29.12.2014 18:07

Додик има сам да укине РС,са оваквим иступима.Јадни смо ми сто ово све трпимо и гледамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

29.12.2014 18:31

Иако је у резиму састав тог резима висепартијски, погледајте мало боље колико јако исијава црвена боја. А сектаси обозавају црвено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

29.12.2014 18:34

Ста је са СИПОМ и ОХР-ом засто ово дозвољавају?Следеци на удару БН .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

29.12.2014 19:23

Предузмите нешто конкретно, саопштењем нећете ништа постићи. Једном сам већ писао, тактиком да следећи пут издате два саопштења нећете ништа промијенити на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПС.ДУБНИЦА-МАЈЕВИЦКИ ЦЕТНИЦКИ ПОКРЕТ.

29.12.2014 19:34

Подрска Најбољој Медијској Куци Републике СРПСКЕ Иу Овојј 2014.Иу Свакој Новој.Подрска Свих Градјана Републике Српске И Сире У Европској Српској Дијаспори.Срецна Нова 2015.Година РТВ БН Нај Објективнијој Телевизији Републике Српске Којој Сви Противници Завиде Стоизноси Истину Освим Десвањима У Насој Отадзбини Слободној Републици Српској.Срецна И Ова И Сваканова Идаљесте Нај Бољи Инајобјективнији Уоткривању корупције И Криминала Коју Спроводи Сјеверно Кореански Преседник СнСД-а Милорад Додик Којиморада Оде Са Политицке Сцене Јерје Крено Страпутицом Истокаои Досада.Готовје Брацосрби Слободне Медијске Куце РТВБН-аСвенај Боље У 2015 Години Идаље Нај Нај Најбољи.СРЕТНО И ДУГОВЈЕКО БРАЦО СРБИ И СЕСТРЕ СРПКИЊЕ.Са Вером У БОГА БИЦЕ БОЉЕ АМИН.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

страх ме

29.12.2014 19:54

Против сам било каквих притисака на независно новинарство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

29.12.2014 22:04

Господо ПОЛИТИЧАРИ,Ви сте гори од вируса СИде,Сарса и ЕБОЛЕ заједно.Урадите нешто за овај народ,сем"лудих"обечања.100000 радних места,боље пензије,заштита РВИ итд итд.Проћи ће брзо 3године и 10месеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Палијативна метода

29.12.2014 22:31

Не постоји људско достојанство. Као људи смо прегажени. Гебеловске методе се шире и пролазе. Политичари из тзв. опозиције немају ни морала ни образа. Позиција ме не интересује, о њима се зна све. Опозиција?? Зашто сједе у просторијама у НС РС са "папцима" и онима који купују папке? Зашто Савез за промјене није сваки дан организовао протесте, мирне протесте испред кућа гдје живе "папци" и тако сваки дан док не врате мандат? Шта то опозиција ради? Чека да обичан, обесправљен и гладан свијет потури леђа за њихове фотеље? Да они са безбједне удаљености заузме стратешке позиције, а због чега? Па само и једино због позиције. Да је опозиција, заиста опозиција, раскинула би по цијену власти у свим локалним заједницама сваку коалаицију са партијама која подржава и купује себи "папке", да је опозиција стварно опозиција, одрекли би се паушала и плата у НС РС, јер то је њима само џепарац, а тај џепарац им плаћају они сиротани, они од којих очекују да им леђа помодре од режимских пендрека. Да би се они устоличили. Да је опозозиција озбиљна, не би користила службена аута које плаћа овај народ. Да је опозиција поштена, запитала би се због чега Крсмановић у Скупштини меди предсједници Владе, а сам Чавић би га питао, да ли га напушта и да ли је спакован неком кривичном пријавом?? Да је опозиција постојећа, они би стала испред новинара, јер увијек чекају да новинари стану испред ње, да је опозиција постојећа,ПДП се не би бојао да ће Перица Бундало можда пут СНСД-а.. Да опозиција постоји, не би Иванић имао 5000 КМ плате и службено ауто, као ни његов имењак Босић. Нема опозиције, пребогати су сви да би знали како је нама, остављенима од свих и неспремни да се организујемо за било шта. Да нас нису претворили у робове, не би овдје било ни овакве грабљиве позиције ни оваквих добрих саучесника из опозиције, били би ту неки други људи. Сви ми би били поново бар мало људи. Превише је хладно да би се изражавао било какав протест.. Збогом несрећо, никада ниси хтјела да одеш. Од нас. Проклетих. Сумњичавих. Поткупљивих. Склоних мржњи. Еуфорији. Лажној моћи. Ми смо лоши људи. И то је једина истина. Ми смо папци. Сви заједно. Јер тако волимо и дозвољавамо себи.

ОДГОВОРИТЕ