Поново лажна дојава о бомби у Палати правде

Београдска Палата правде у којој су смештени сви кривични судови и тужилаштва главног града данас је поново била евакуисана због лажне анонимне дојаве о бомби, речено је Тањугу у бироу Министарства унутрашњих послова.

Србија 29.12.2014 | 13:47
Поново лажна дојава о бомби у Палати правде

Анонимна дојава стигла је око 11 сати, па извршена евакуација запослених и свих других лица који су се затекла у згради.

Контрадиверзионе екипе МУП-а обавиле су КД контролу и утврдиле да је реч о лажној дојави, након чега су судови и тужилаштва наставили са радом, а запослени и грађани вратили су се у зграду.

Због штрајка адвоката у судским здрадама има далеко мање људи него иначе, јер се суђења, рочишта и саслушања махом одлажу.

Током ове године било је више од 10 лажних дојава о бомбама у тој згради, док је 2008. Палата правде била је ефакуисана више од 70 пута, суђења су одлагана, а све због лажних дојава.

Након што су надлежни органи поштрили кажњавање анинимних дојављивача тај тренд је заустављен већ почетком наредне гоидне.

У седмоспратној згради Палате правде у Савској улици смештена су кривична дељења Првог, Другог и Трећег основног суда, Вишег суда у Београду, као и сва надлежна тужилаштва.

Коментари / 0

Оставите коментар