Изетбеговић представник исламског радикализма

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић је најистакнутији представник исламског радикализма у БиХ, тврди група америчких невладиних организација окупљених око Института за стратешке студије /ССИ/.

Босна и Херцеговина 29.12.2014 | 10:05
Изетбеговић представник исламског радикализма

У обимном извјештају о присуству исламских радикала у БиХ, ССИ је са америчким ратним колеџом и још пет организација приказао дјеловање радикалних исламских елемената сунитске и шиитске провенијенције.

Изетбеговић се наводи као личност која је од почетка знала и била укључена у све активности које се односе на те елеменате.

"Невјероватно је да Бакир Изетбеговић, који је био лични секретар свога оца Алије, није знао за ове бројне активности. Исто тако је невјероватно да није имао информације о довођењу муџахедина у БиХ у вријеме рата", наводи се у анализи коју преноси "Дневни аваз".

У извјештају пише да је Изетбеговић био умијешан у изградњу џамије Краљ Фахд у Сарајеву и да је позната његова улога у реализацији плана да се земља која је претходно била у власништву Срба покни Саудијској Арабији.

Ова џамија, истиче се у извјештају, позната је по својој улози као центра вехабистичког утицаја и моћи у БиХ.

Наводе се и медијски извјештаји у БиХ који упозоравају и под лупу стављају активности Иранаца у БиХ, као и чињеница да је Изетбеговић тражио јаче билатералне везе са Ираном и противио се протјеривању иранских дипломата, иако су УН, САД и ЕУ увели санкције како би изоловали Техеран.

На скоро стотину страница аналитичари описују ратна и послијератна дешавања у БиХ и феномен доласка радикални исламиста.

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Немогуце

29.12.2014 09:16

Цовјек има фацу андјела. Ко би рек'о.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

29.12.2014 09:22

Ето сад и то знамо.. А сада драги БХ градјани у ред и доруцак.. док је снијег свјез...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн69

29.12.2014 09:26

лаз поновљена десетинама пута постане истина.они би најрадије да поново крене рат па да се Ми опет кољемо само морају знати да босњаци немају гдје и да би та борба била дуга и теска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

29.12.2014 09:27

Па ми то знамо од прије и он и бабо су дзихадлије,а знају сви да Изетбеговиц крије исламисте и подрзава их у сваком смислу, не знам ста ту има ново,знамо и ми а и ви и нико неце ниста да предузме из ЕУ да се то заустави јос га и подрзавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

29.12.2014 09:29

ИМА ЛИ ИКО ЕКСТРЕМНИЈИ ОД АМЕРИКАНАЦА. ОНИ ДРЖЕ ЛЕКЦИЈУ НЕКОМЕ О ЕКСТРЕМИЗМУ. 72 ДАНА БОМБАРДОВАТИ НАЈБОМБАРДОВАНИЈИ ДИО ЕВРОПЕ, УБИЈАТИ НАЈПАМЕТНИЈИ НАРОД НА СВИЈЕТИ, И СОЛИТИ ПАМЕТ НЕКОМЕ О НЕЧИЈЕМ ЕКСТРЕМИЗМУ.АМЕРИКАНЦИ СУ СТВОРИТЕЉИ НАЈ ЛОШЕГ НА ПЛАНЕТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

29.12.2014 09:53

Овај екстремиста је долазио у Шамац, Добој и Бијељину за време поплава и помагао народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ферид

07.03.2015 20:38

Ваљда куповао народ.гласаце...

Name

Мики

29.12.2014 09:56

Баја нам убацио коску да се забављамо са Бакиром док он арчи Рафинерију Брод .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Максимович

29.12.2014 10:09

То се ми оцито требамо плашити Изедбеговица а не Америке која је срусила све око себе,па и Русију,тога се очито не требамо плашити. Смјешно да не буде залосно......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја ба

29.12.2014 10:17

Док постоје Амери са оваквом спољном политиком, постојат це и радикализам. Узрок и послиједице. А за Бакира ово лицно не вјерујем. Екстремнији је цак и Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

29.12.2014 10:19

Знао да долазе мухадједини и помагао у изградњи дјамије па је због тога екстремиста? У слободном преводу то знаци муслиман је = екстремиста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истинс

29.12.2014 10:20

Овај цовјек је средио помоц из Турске за Добој, у најтезе време, послије рата. Питајте Петровица, који је исао са Изетбеговицем у Турску на договоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Мд

29.12.2014 10:23

Јос кад би нам рекао ста знас и гдје си видио? Не цуо, вец видио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја ба

29.12.2014 10:25

Ал' у пањевима. Ето, Бакир бацио двије атомске на Јапан, Бакир побио милионе индијанаца, вијетнамаца, кореанаца, нијемаца, муслимана, црнаца. Па нема расе коју нису нацели. Фуј, која лицемјерна гамад. Дан данас прогањају црнце (своје градјане!!!) ко зецеве. А морал на првом мјесту? Виц дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

29.12.2014 10:32

Народе немој причати о Бобар банци ,Бирачу ,БИБ , Сасе ,Рафинерији Брод . ПРИЧАЈ О БАКИРУ ИСЛАМИСТИ . Ваш Баја .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стјепан

29.12.2014 10:32

Извор текста апсолутно поуздани Аваз. Наручилац "анализе" од стране велезнане америчке ПР службе је муж најбогатије фризерке на балкану, Фахро "Ватрени", тренутно на висинским припремама у Уврнутом торњу за нове, већ најављене, фебруарске паљевине. Јадни они изманипулисани радници пропалих тузланских фирми који су му опет дошли као кец на десетку за његове уврнуте лудачке планове о деструкцији а све у сарадњи са пријатељима Бајом и Човићем да се спријечи формирање власти на државној разини и спријечи преузимање СИПА-е и других агенција које би двојац са кормиларем (Човићем) одвело у "тјорку". Е мој Шојитју!...

ОДГОВОРИТЕ
Name

стјепан_реплy

29.12.2014 10:49

Стјепане свака ти је златна. Треба јос додати да је исти тај Сцепо прије пар година у звијезде окивао истог овог Бакира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

29.12.2014 10:56

Дајте да видимо ту студију (објавите је) и да видимо ко је тај Институт за стратешке студије (ССИ). Видјели смо ми многе студије које су доприњеле да нас велике силе гурну у братоубилачки рат ради остваривања својих стратешких интереса. Лијепо су подијелили (уситнили) ону нашу ЛИЈЕПУ ЈУГОСЛАВИЈУ и сад манипулишу (управљају) нашим политичарима како им је воља. Видјели смо колико је била тачна тврдња да Ирак има хемиско и нуклеарно оружје (американци сами признали да то није било тачно), али они освојише Ирак и убише Садама. Постали смо њихови робови, преко мржње једних према другим, и у увјерењу да нам чине добро. У Европи се спроводи ( а у већој мјери је спроведена) колонијализација и завршава се посао који је 1938 започео Хитлер. Ко ме то није јасно у великој је заблуди. Него, БиХ народе, ако је остало још памети држимо се једни других и настојмо да што прије схватимо одакле нам долази зло. А што се Изетбеговића тиће, очигледно је да је он националиста, као што су националисти и вође у другим народима, и ми таквих (на све три стране) треба да се под хитно рјешавамо демократским методама и олитичком борбом. Али да се то не би десило и да би националисти остали у седлу, велике силе нам с времена на вријеме подмећу наручене студије и ми ко блећци насједамо. А кад се појави неки Гаврило Принцип који устане против окупатора, али и домаћих слуга, ми га проглашавамо терористом-националистом и рушимо му споменик (спомен плочу). Жалосно. И какви смо јадни и непросвећени не видимо да нам се све то подмеће са стране. Зато, дјецо-млади свих народа и вјероисповјести у БиХ, школујте се и образујте да једног дана на себе преузмете бреме одговорности да ову јадну и напаћену БиХ (али и остале балканске земље) извучете из вишевјековног мрака. Погледајте нашу дјецу у свијету. Гдје год оду постижу највеће успјехе, само што на жалост ради властите егзистенције раде управо за оне (велике силе) које нам раде о глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

29.12.2014 10:56

Бакир је исламски екстремиста али су зато Обама, Бусх, Кондолиза Рајс, Дик Чејни.....и остали анђели. Тај исламски екстремизам и исламски терористи и талибани све су то Амерички производи. Створили талибане да би лакше поразили СССР у Афганистану, створили су ове ИСИС-овце да лакше свргну Асада у Сирији. Преко свог савезника С. Арабије створили су Ал Каиду. Својом улогом дежурног полицајца и наметања своје воље арапском свијету створили су гњев и мржњу арапа према западу, а овдје они нешто пишу о Бакиру. Ја мислим да људи свих националности у овој напаћеној земљи имају пречих ствари од ових небулоза и будалаштина. По мени Бакир Изетбеговић се барем до сада није показао уопште као екстреман политичар или особа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како да не

29.12.2014 11:00

Да је висе оваквих "екстремиста" БиХ и РС би се бавили економијом умјесто супљим фразетинама. А познато је да Фахро не мозе презалит пораз од Изетбеговица па га редовно пере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радоцицева фабрика лази

29.12.2014 11:42

Није Бакир цвијецка, знамо ми то добро.. овај текст је наруцио, написао, измислио.. Фахро Радонциц. Дошао је у Босну 93. го попут миса, сад (захваљујући Изетбеговићима и СДА) има богаство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

надимак

29.12.2014 12:06

Додик и Бакир су МАФИЈАСИ. За њих вјера, нација, патриотизам, застава слузи само да би остали на власти. Не могу да вјерујем да у овој дрзави 4 милиона људи их прате као овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипак

29.12.2014 12:10

Како било да било, има једна позитивна чињеница која се види из ових коментара. Наше комшије су схватиле да им Америка није пријатељ, а није никад ни била ни нама Србима ни Бошњацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

29.12.2014 12:39

Ако је тако, зашто га високи представник не смијени?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сима

29.12.2014 13:52

Вук длаку мијења а ћуд никада.А има и она друга: Да се Власи не досјете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

29.12.2014 14:30

А влада и ДОДО нераду ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

29.12.2014 18:10

Да ли постоји и једна екстремна изјава Бакира Изетбеговица гдје позива на неку мрзњу и сукобе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулин

29.12.2014 18:51

Ма какав радикал. Бакир је криминалац као и сви остали политицари који само пласе народ да не би изгувили фотеље. Једном ријецју ... као и остали политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енвер

30.12.2014 11:02

Текст контрадикторан јер се како сви знамо, сиити и сунити из Судијске Арабије (вехабије) ни изблиза не подносе! За вријеме агресије на БиХ преко 600 дзамија је порусено и није никаква тајна да је Саудијска Краљевина помогла у изградњи или обнови висе дзамија, па тако и оне у Сарајеву. И на крају, нико није звао мудзахедине да додју у Босну, а ако их је неко позвао, онда су ти били Милосевиц и Карадзиц након агресије на БиХ гдје су убијани муслимани само зато сто су муслимани.

ОДГОВОРИТЕ