Отказане - ''Четири скакаонице''!

Целодневно мучење у Обертсдорфу завршено је у 19:15, када су судије коначно одлучиле да поштеде такмичаре и чекања и одлагања и, што је најважније, опасности.

Остали спортови 28.12.2014 | 20:59
Отказане - ''Четири скакаонице''!

Неколико сати пењали су се и спуштали са торња најбољи ски скакачи света, очекивајући да се временске прилике поправе и да коначно почне 63. издање култног такмичења "Четири скакаонице".

Из шест покушаја само 11 од 50 такмичара успело је да скочи, а било је и оних који су једва избегли пад, "гурани" јаким ветром, који је током целог дана варирао од 2,5 до 5,5 метара у секунди.

Коначно, у 19:15, када је већ промрзао највећи број навијача у чувеном немачком зимовалишту, судије су заказале ново такмичење у понедељак. Време почетка биће накнадно одређено, а надметања за прву од четири најпрестижније победе у сезони почеће испочетка, тачније поново ће скакати и ових 11 момака који су излазили на рампу.

По веома опасним условима, најбоље се снашао Аустријанац Андреас Кефлер, који је скочио 133 метра, његов имењак, Норвежанин Јакобсен летео је до 127,5, али су оба скока испод очекиваних дужина у Обертсдорфу (137 метара).

Било је и скакача, попут Словенца Нејца Безмана, који су једва остали на две ноге и летели тек до 107,5 метара.

Одлагање за један дан не би требало да значајно поремети такмичење, јер је друго надметање заказано у Гармиш Партенкирхену за 1. јануар, једини проблем биће за фанове који су из разних крајева Европе допутовали у Обертсдорф да би гледали почетак турнеје.

Титулу брани Аустријанац Томас Дитхарт, који је прекинуо двогодишњу владавину земљака Грегора Шлиренцауреа, а рачунајући и победе Томаса Моргенштерна, Андреаса Кефлера и Волфганга Лојцла, Аустријанци имају рекордан низ од шест тријумфа. Последњи шампион који није из Аустрије је чувени Финац Јане Ахонен, који је 2008. године освојио пету титулу и тако претекао Немца Јана Вајслога који је турнеју освајао четири пута од 1984. до 1996. године.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тwинфорце

28.12.2014 22:11

Е, видите, ово нико не коментарише!!! Искључиво се бавимо "лоповима и поштенима, пријатељима и непријатељима, браћом и крвницима, Србима и Несрбима"!!! Некад сам као дијете бројао дане и сате до овог и сличних спортских догађаја, а сада бројим дане од рате до рате и плате до плате! Али се, ипак, бавим и бавимо овим горе помињаним стварним и имагинарним који нас доведоше да се, осим својим јадом, бавимо искључиво и једино њима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки

29.12.2014 07:32

Свака цаст, добар коментар ја сам јуце једва доцекао скакање ...

ОДГОВОРИТЕ