Otkazane - ''Četiri skakaonice''!

Celodnevno mučenje u Obertsdorfu završeno je u 19:15, kada su sudije konačno odlučile da poštede takmičare i čekanja i odlaganja i, što je najvažnije, opasnosti.

Ostali sportovi 28.12.2014 | 20:59
Otkazane - ''Četiri skakaonice''!

Nekoliko sati penjali su se i spuštali sa tornja najbolji ski skakači sveta, očekivajući da se vremenske prilike poprave i da konačno počne 63. izdanje kultnog takmičenja "Četiri skakaonice".

Iz šest pokušaja samo 11 od 50 takmičara uspelo je da skoči, a bilo je i onih koji su jedva izbegli pad, "gurani" jakim vetrom, koji je tokom celog dana varirao od 2,5 do 5,5 metara u sekundi.

Konačno, u 19:15, kada je već promrzao najveći broj navijača u čuvenom nemačkom zimovalištu, sudije su zakazale novo takmičenje u ponedeljak. Vreme početka biće naknadno određeno, a nadmetanja za prvu od četiri najprestižnije pobede u sezoni počeće ispočetka, tačnije ponovo će skakati i ovih 11 momaka koji su izlazili na rampu.

Po veoma opasnim uslovima, najbolje se snašao Austrijanac Andreas Kefler, koji je skočio 133 metra, njegov imenjak, Norvežanin Jakobsen leteo je do 127,5, ali su oba skoka ispod očekivanih dužina u Obertsdorfu (137 metara).

Bilo je i skakača, poput Slovenca Nejca Bezmana, koji su jedva ostali na dve noge i leteli tek do 107,5 metara.

Odlaganje za jedan dan ne bi trebalo da značajno poremeti takmičenje, jer je drugo nadmetanje zakazano u Garmiš Partenkirhenu za 1. januar, jedini problem biće za fanove koji su iz raznih krajeva Evrope doputovali u Obertsdorf da bi gledali početak turneje.

Titulu brani Austrijanac Tomas Dithart, koji je prekinuo dvogodišnju vladavinu zemljaka Gregora Šlirencaurea, a računajući i pobede Tomasa Morgenšterna, Andreasa Keflera i Volfganga Lojcla, Austrijanci imaju rekordan niz od šest trijumfa. Poslednji šampion koji nije iz Austrije je čuveni Finac Jane Ahonen, koji je 2008. godine osvojio petu titulu i tako pretekao Nemca Jana Vajsloga koji je turneju osvajao četiri puta od 1984. do 1996. godine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

twinforce

28.12.2014 22:11

E, vidite, ovo niko ne komentariše!!! Isključivo se bavimo "lopovima i poštenima, prijateljima i neprijateljima, braćom i krvnicima, Srbima i Nesrbima"!!! Nekad sam kao dijete brojao dane i sate do ovog i sličnih sportskih događaja, a sada brojim dane od rate do rate i plate do plate! Ali se, ipak, bavim i bavimo ovim gore pominjanim stvarnim i imaginarnim koji nas dovedoše da se, osim svojim jadom, bavimo isključivo i jedino njima!!!

ODGOVORITE
Name

Duki

29.12.2014 07:32

Svaka cast, dobar komentar ja sam juce jedva docekao skakanje ...

ODGOVORITE