Сњежне падавине успориле саобраћај

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос, због сњежних падавина, одвија успорено, а у вишим предјелима и преко превоја има угаженог снијега и поледице на коловозу.

Република Српска 28.12.2014 | 11:01
Сњежне падавине успориле саобраћај

Поледице има и у нижим предјелима, нарочито на мостовима, надвожњацима и прилазу тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На регионалном путу Стројице - Ново Село /Купрес/ дува јак вјетар и има мањих наноса на путу. Вјетар дува и на Млиништима и Подбрду, као и на подручју Гацка.

Дежурне екипе су на терену, чисте и посипају све критичне дионице тако да су за сада сви путеви проходни, осим планинског превоја Морине.

На дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, саобраћај је због радова преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Карановац - међуентитетска граница, у мјесту Бочац, због активираног клизишта саобраћај се одвија једном коловозном траком уз постављену сигнализацију.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија и на магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, као и на магистралном правцу Зворник - Дрињача, у мјесту Ђевање.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, до краја године биће измијењен режим саобраћаја, тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе бити активне данас од 7.00 до 13.00 часова.

До даљег је због активирања клизишта обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија, у мјесту Бабајићи, а у функцији је обилазница преко Дубрава.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар