Snježne padavine usporile saobraćaj

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros, zbog snježnih padavina, odvija usporeno, a u višim predjelima i preko prevoja ima ugaženog snijega i poledice na kolovozu.

Republika Srpska 28.12.2014 | 11:01
Snježne padavine usporile saobraćaj

Poledice ima i u nižim predjelima, naročito na mostovima, nadvožnjacima i prilazu tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na regionalnom putu Strojice - Novo Selo /Kupres/ duva jak vjetar i ima manjih nanosa na putu. Vjetar duva i na Mliništima i Podbrdu, kao i na području Gacka.

Dežurne ekipe su na terenu, čiste i posipaju sve kritične dionice tako da su za sada svi putevi prohodni, osim planinskog prevoja Morine.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je zbog radova preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - međuentitetska granica, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, kao i na magistralnom pravcu Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će povremene petnaestominutne obustave biti aktivne danas od 7.00 do 13.00 časova.

Do daljeg je zbog aktiviranja klizišta obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar