Радници из Тузле остају у Орашју

Радници три тузланске фирме, „Дите“, „Ливнице“ и „Аиде“, те „Коњуха“ из Живиница, остају и ноћас у Орашју у чекању сусрета с представницима Кантоналне власти и одговора на захтјеве.

Босна и Херцеговина 27.12.2014 | 20:17
Радници из Тузле остају у Орашју

Уколико до поноћи не постигну договор, представници сва четири синдиката најавили су сутра ујутро поход на границу.

„Ми само тражимо право на рад и могућност да од свог рада живимо, а с обзиром да нам је ускраћено све па чак и оно што смо зарадили, немамо разлога да останемо у земљи криминала и корупције“, сагласно је 123-је радника који су након 75 киломнетара у три дана пјешачејња ноћас пред поноћ стигли у Орашје с намјером да напусте земљу.

„Уништила нас је власт и пљачкашка приватизација а гладан стомак довео на границу“, истичу представници радника.

Једнако смо обесправљени, понижени и опљачкани свуда у овој земљи а власт ни овај протест не схвата озбиљно, каже најстарија радица „Дите“ и додаје – протест у овом државном предузећу траје пет година а кривичне пријаве за пљачку исто толико у ладицама истражитеља.

Радници су смјештени и збринути у орашким школским објектима чекали и данашње засиједање кантоналне Владе и испуњење првог - минималног услова за прекид протеста – уплате једнократне помоћи од 400 марака. Уколико ноћас до 24 часа нико из Владе не дође на састанак у Орашје, сутра ујутро, договорили су се, излазе на гранични прелаз.

Хоће ли учесници овог дугог марша тихе побуне у борби за људска и радничка права кући или на гранични прелаз и у наставак протеста, знаће се већ сутра у пријеподневним часовима.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марко

28.12.2014 08:54

Сто иду према западу требали су према истоку одакле су и досли у Анталију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трко

28.12.2014 09:15

Изабрали сте и ви власт континуитета,проуците мало ста то знаци. Дрзите се и ви Изетбеговица као Срби Додика и полако це те и ви заврсити у контејнерима.Нисте боље заслузили и не занима се нико ни у свијету за народе који изборе користе само за цикање другима.

ОДГОВОРИТЕ